Close

Κρέπες αλμυρές, με μπέικον και αυγό.

Κρέπες αλμυρές, με μπέικον και αυγό.

Αλμυρές απολαύσεις σήμερα! Κρέπες αλμυρές, με μπέικον και αυγό.
Υλικά
Για τις κρέπες:
1 φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα
¼ του φλιτζανιού συν 2 κουταλιές της σούπας νερό
2 μεγάλα αυγά
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση:

8 μεγάλα αυγά
145 γρ. ζαμπόν
1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ο C.
Στο μίξερ, ανακατέψτε μαζί το γάλα, το αλεύρι, το νερό, τα αυγά, το βούτυρο και το αλάτι.
Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε υψηλή θερμότητα. Προσθέστε, το μείγμα στο τηγάνι και απλώστε το με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πλάτος του τηγανιού, με τη βοήθεια του πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Μαγειρέψτε περίπου για 1 λεπτό, γυρίστε την κρέπα από την άλλη μεριά, ψήστε την για άλλο 1 λεπτό και αφαιρέστε την από το τηγάνι. Συνεχίστε και με το υπόλοιπο μείγμα.
Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι, τηγανίστε τα 8 αυγά. Προσέξτε όμως, στην κορυφή τους θα πρέπει να εξακολουθούν να είναι ωμά.
Μοιράστε το ζαμπόν και το τυρί ομοιόμορφα στις κρέπες. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά. Διπλώστε κάθε κρέπα σε τέσσερα μέρη και μεταφέρετε τις σε ένα ταψί. Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και τα αυγά, να είναι μαγειρεμένα στην κορυφή. Διακοσμήστε το καθένα με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr