Αυτό το φαγάκι μοιάζει με μπριάμ,αλλά αντί για πατάτες έχει κριθαράκι.,με μελιτζάνες και κολοκύθια,τρώγεται ωραία και χλιαρό!
υλικά
2 μεσαίες μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια
2 πιπεριές φλωρίνης
3 μεγάλες ντομάτες σφιχτές
200γρ ξερό κρεμμύδι
50γρ κρέμα βαλσαμικό ξύδι
300γρ λάδι
1κσ αλάτι
1κσ θυμάρι
1κσ εστραγκόν
200γρ κριθαράκι ολικής
80γρ ζεστό νερό
φέτα ή μανούρι ή ανθότυρο(προαιρετικά)
μαϊντανό ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μέγεθος μπουκιάς,όχι σε λεπτά φετάκια δηλαδή,γιατι θα μας λιώσουν στο φούρνο.Ανακατεύουμε με το λάδι,το ξύδι και τα μυρωδικά,απλώνουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 50 λεπτά.Προσθέτουμε το κριθαράκι και ζεστό νερό,ξανασκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα περίπου(στο τεταρτάκι περίπου ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο ζεστό νεράκι το φαγητό για να μαλακώσει το κριθαράκι).Αν θέλουμε,μόλις γίνει και είναι ακόμα ζεστό, προσθέτουμε τυράκι και ανακατεύουμε για να μαλακώσει λίγο.
Ελπίζω να σας αρέσει!!!