ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ μέ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ … 🙂 !
Εύκολο στήν παρασκευή του, πολύ χορταστικό καί κυρίως νόστιμο. Τό κριθαράκι είναι ένα ζυμαρικό πού χρησιμοποιείται πολύ στήν Ελληνική κουζίνα. Ένα πιάτο πού θυμίζει τά φαγητά τής μαμάς καί τρώγεται ευχάριστα από τά παιδιά.
Προετοιμασία: 10′
Ψήσιμο: 20′
YΛΙΚΑ:
300 γραμ. κριθαράκι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
3 ντομάτες ώριμες
1 φλ. κ. κρασί λευκό
250 γραμ. τυρί φέτα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Σοτάρετε σέ μία κατσαρόλα τό κρεμμύδι μέ τό λάδι, ρίχνετε τίς ντομάτες τριμμένες, τό κρασί, τό αλάτι, πιπέρι καί αφήνετε νά βράσουν γιά 30 λεπτά.
Βάζετε σέ κατσαρόλα νερό καί μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι καί τό κριθαράκι. Τό βράζετε γιά 5 λεπτά καί τό σουρώνετε καί τό ρίχνετε στήν κατσαρόλα μέ τή σάλτσα.
Ανακατεύετε καλά καί αφήνετε νά πάρει μία βράση ακόμα γιά άλλα 5 λεπτά, κλείνετε τή φωτιά καί αφήνετε τό κριθαράκι μέσα στή κατσαρόλα γιά ακόμα 10 λεπτά νά τραβήξει τά υγρά του. Τό σερβίρετε ζεστό.
Προσθέτετε τή φέτα σέ κομμάτια, πασπαλίζετε μέ φρεσκοτριμμένο πιπέρι καί σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ καί ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ … ! ! !
από τη φανταστική σελίδα Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία