ΥΛΙΚΆ
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ .ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό
250 γρ. γιαούρτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300 γρ. μυζήθρα ξινή ( ή φέτα)
1 χούφτα κεφαλοτύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, κανέλα, γιαούρτι. Σε ξεχωριστό σκεύος διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα της ζύμης. Ζυμώνουμε τη ζύμη να είναι αφράτη .Αφήνουμε να φουσκώσει .
Ανακατεύουμε τη μυζήθρα και το κεφαλοτύρι .Και ανοίγουμε το φύλλο στο χέρι ,βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρα και κλείνουμε .Και τα τηγανίζουμε σε λάδι .Μετά που θα της τηγανίσουμε αν θέλουμε βάζουμε μέλι ,πετιμέζι, κανέλα ότι μας αρέσει.
ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ!!!
Ευα Τσιμπλ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024