Τα σαλιγκάρια είναι ένας παρεξηγημένος μεζές για πολλούς. Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν δεν θέλετε ούτε να τα μυρίσετε, αν τα δοκιμάσετε όπως τα φτιάχνουν στην Κρήτη, θα αλλάξετε γνώμη. Χόντρο με χοχλιούς έχει σήμερα το menu!
- σαλιγκάρια 40- 50
- σιτάρι 250 γρ.
- ντοματα 3-4 πολύ ώριμες τριμμένες
- κρεμμυδι 1-2 ψιλοκομμένα
- σκορδο 1-2 σκελίδες ψιλοκομμένο
- κολοκυθάκια 1 μέτριο σε κυβάκια
- ελαιολαδο 1 κούπα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Εκτέλεση για Χόντρο με χοχλιούς:
Βράζουμε τα σαλιγκάρια σε λίγο νερό με μου χούφτα αλάτι για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν για να τα καθαρίσουμε. Πλένουμε πολύ καλά τα σαλιγκάρια μας με άφθονο νερό. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Δείτε ακόμα Μπουρέκι: Παραδοσιακή κρητική σιροπιαστή πίτα με γλυκιά μυζήθρα
Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά της ντομάτας. Στη συνέχεια, αποσύρουμε τα σαλιγκάρια από τη φωτιά. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε ζεστό νερό. Η δοσολογία θα είναι ανάλογη με το πόσο σιτάρι θέλουμε να βράσουμε, για παράδειγμα 4 προς 1.
Όταν πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το σιτάρι και το κολοκύθι. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και ανακατεύουμε συχνά γιατί το σιτάρι “πιάνει” εύκολα. Όταν μισοψηθεί προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας. Σερβίρουμε με πιπέρι.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακά κρητικά κολοκυθοπιτάκια με χειροποίητο τραγανό φύλλο
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Marina Hatzidaki στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές