Κρητική συνταγή: Μπακαλιάρος με γιαχνερά . Γιαχνερά με παστό μπακαλιάρο, πατάτες, καυκαλίθρες, πράσο, μάραθο και γαλατσίδες.
- μάραθος 2 ξερά ματσάκια
- καυκαλίθρες 1 μάτσο
- γαλατσίδες Λίγες
- πράσο 5-6
- σπανακι Μισό κιλό
- πατατες 3 μέτριες
- μπακαλιάρος 1 κιλό περίπου σε μερίδες
- ντοματα 2 ψιλοκομμένες
- σάλτσα ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 1 κούπα
- αλατι Στην μύτη ενός κουταλιού για γλυκό
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που ονομάζεται μπακαλιάρος με γιαχνερά . Είναι ένα υπέροχο φαγητό που μπορούμε να απολαύσουμε την 25η Μαρτίου και όχι μόνο. Ο μπακαλιάρος είναι ένα εκπληκτικό ψάρι άλλωστε, οπότε είναι ό,τι πρέπει για όλες τις μέρες του χρόνου.
Εμείς δοκιμάσαμε τα γιαχνερά με παστό μπακαλιάρο και γλείφαμε και τα δάχτυλά μας. Με σπανάκι, καυκαλίθρες, γαλατσίδες, μάραθο και πράσο, θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Μην διστάσετε να το δοκιμάσετε και να μοιραστείτε την συνταγή και με τους φίλους σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Κρητική συνταγή: Μπακαλιάρος με γιαχνερά
Εκτέλεση για την Κρητική συνταγή: Μπακαλιάρος με γιαχνερά
Αρχικά ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο πολύ καλά, για 1 μέρα αλλάζοντας διαρκώς το νερό κάθε 2 ώρες περίπου. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τον μάραθο, τις καυκαλίθρες, τις γαλατσίδες, τα πράσα και το σπανάκι.
Ψήνουμε αρχικά τον μάραθο μαζί με τα πράσα για λίγη ώρα έτσι ώστε να σοταριστούν. Έπειτα προσθέτουμε τις καυκαλίθρες και τις γαλατσίδες. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και ψήνουμε για λίγο ακόμη. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε κόψει κυδωνάτες, την σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό και σιγοβράζουμε.
Δείτε ακόμα Περίσσεψε μπακαλιάρος; Φτιάξτε μπακαλιαρόπιτα.
Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί ανακατεύοντας. Τοποθετούμε τις μερίδες μπακαλιάρου πάνω από το φαγητό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr