Close

Κριτσίνια για κατάψυξη για το ταπεράκι του σχολείου

κριτσίνια-για-κατάψυξη-σαν-κουλούρια Θεσσαλονίκης-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα κριτσίνια σαν κουλούρια Θεσσαλονίκης για κατάψυξη για το σχολικό κολατσιό το πρωί ή για το σνακ των μεγάλων.

    Για το ζαχαρόνερο

  • νερό 500 ml χλιαρό
  • ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας

Όλα 200: Τα κριτσίνια με τυρί που είναι ιδανικά για σχολικό κολατσιό

Τα κριτσίνια είναι συνήθως τραγανά, αλλά επειδή εμείς τα κάνουμε μπαμπάτσικα βγαίνουν αφράτα τόσο αφού φρεσκοψηθούν όσο κι αν ξεπαγώσουν μετά την κατάψυξη. Είναι τα αγαπημένα μας, διότι μας θυμίζουν στη γεύση τα κουλούρια Θεσσαλονίκης.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κριτσίνια για κατάψυξη για το ταπεράκι του σχολείου:

 

κριτσίνια-για-κατάψυξη-σαν-κουλούρια Θεσσαλονίκης-συνταγή-

Εκτέλεση για τα κριτσίνια για κατάψυξη για το ταπεράκι του σχολείου

Σε μία λεκάνη βάζουμε 2 ποτηράκια του κρασιού περίπου από το χλιαρό νερό για την ζύμη και διαλύουμε μέσα την ξερή μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό στη ζύμη, δουλεύοντας την ζύμη παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν πάρουμε μία ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1 ώρα.

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Στη συνέχεια πλάθουμε τα κριτσίνια μας. Ανακατεύουμε το νερό και την ζάχαρη για το ζαχαρόνερο και περνάμε με το ζαχαρόνερο τα κριτσίνια, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφού ψηθούν τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

κριτσίνια-για-κατάψυξη-σαν-κουλούρια Θεσσαλονίκης-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρια Σφακιανακη

και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr