Συνταγή για τραγανά σπιτικά κριτσίνια με 3 διαφορετικές γεύσεις για το σχολικό κολατσιό. Κριτσίνια καρότου, κριτσίνια ελιάς και κριτσίνια ντομάτας που θα αρέσουν πολύ στα παιδιά.
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι
- κρασι 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά
- αλευρι 200 γραμμάρια περίπου Ντίγκελ
- αλευρι 200 γραμμάρια περίπου χωριάτικο σταρίσιο
Υλικά
- πελτές ντομάτας 2 κουταλάκια του γλυκού
- σκορδο Κατά βούληση σε σκόνη
- αλατι 1-2 τσιμπιές
Για τα κριτσίνια με γεύση ντομάτα
- καρότο 1 μέτριο τριμμένο
- κύμινο 1-2 τσιμπιές
- κουρκουμας 1-2 τσιμπιές
- αλατι 1-2 τσιμπιές
Για τα κριτσίνια με γεύση καρότο
- σουσαμι Κατά βούληση
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Κριτσίνια για κατάψυξη για το ταπεράκι του σχολείου
Τα παιδιά κάθε μέρα θέλουν ένα κολατσιό για το σχολείο τους. Αν πεινούν δε θα μπορούν να είναι συγκεντρωμένα. Και γιατί να δίνουμε χρήματα για ετοιματζίδικα όταν μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά κριτσίνια με τρεις διαφορετικές γεύσεις, για να έχουν και να διαλέξουν; Δοκιμάστε τα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κριτσίνια για το σχολείο σε 3 γεύσεις:
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το λευκή ξηρό κρασί, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ξεκινάμε να προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι Ντίγκελ και το σταρίσιο χωριάτικο αλεύρι, με μικρές αυξομειώσεις στη δοσολογία μέχρι να πάρουμε την κατάλληλη ζύμη.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μέτρια και ελαστική που δεν χωράει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη για 30 λεπτά περίπου και έπειτα την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια. Στο ένα κομμάτι προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι.
Στο δεύτερο κομμάτι βάζουμε την πάστα ελιάς και την ρίγανη. Στο τρίτο κομμάτι βάζουμε το τριμμένο καρότο, το κύμινο, τον κουρκουμά και το αλάτι. Βάζουμε το κάθε μπαλάκι σε αλευρωμένο πάγκο. Ρίχνουμε αλεύρι από πάνω και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τυροκριτσίνια καρότου με παρμεζάνα
Κόβουμε σε μπαλάκια των 25 γραμμαρίων και πλάθουμε τα κριτσίνια. Κάποια τα κυλάμε σε σουσάμι και μαυροσούσαμο. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, στην κάτω αντίσταση.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα – Πατέρας Ειρήνης : Δεν μας είχε δώσει τέτοιο δικαίωμα – Εκτός αν το έκανε όταν δεν ήταν οι άλλοι μπροστά
- Η Γη της Ελιάς : Ο Δημοσθένης απατά την Ασπασία με την αδερφή της
- Αδερφή γνωστής ηθοποιού από τον Γιατρό είναι η οδηγός που παρέσυρε τον 12χρονo με το πατίνι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λευκή σοκολάτα
- Η Γη της Ελιάς : Το άγριο ξέσπασμα της Αγγελικής όταν μαθαίνει την αλήθεια για την Αντιγόνη