Close
Κρουασάν-Ferrero Rocher-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα κρουασάν με ίνες από την Τζένη Τσανακτσίδου με πραλίνα Ferrero Rocher εξωτερικά και μερέντα με φουντούκι στη γέμιση για όταν θέλουμε κάτι γλυκό το απογεύματα.

    Για το 1ο άλειμμα

  • βουτυρο 150 γραμμάρια περίπου λιωμένο μαλακό

Ήρθαν τα Ferrero Rocher; Ε τότε ήρθε και επισήμως ο Χειμώνας. Βλέπετε τα συγκεκριμένα σοκολατάκια είναι τα σοκολατάκια που κυκλοφορούν στην αγορά μόνο τον Χειμώνα, για να μην χαλάσει η ποιότητα της σοκολάτας, σύμφωνα με την εταιρία.

Τρούφες Ferrero Rocher χωρίς ζάχαρη

Έτσι, τα έχουμε συνδυάσει με τα Χριστούγεννα αλλά και τον Χειμώνα γενικότερα. Βρήκαμε λοιπόν για εσάς πρωτότυπα κρουασάν με πραλίνα Ferrero Rocher και την πιο πετυχημένη ζύμη με ίνες. Δια χειρός αγαπημένης Τζένης Τσανακτσίδου.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασάν Ferrero Rocher:

Κρουασάν-Ferrero Rocher-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό φρέσκο γάλα, το σπορέλαιο, την ξερή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό, το ασπράδι, την βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε, ρίχνοντας 2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βάζουμε την ζύμη εκεί. Ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο μέχρι να γίνει λεία. Την βάζουμε σε ένα μπολ, την σταυρώνουμε και την σκεπάζουμε καλά για 2 ώρες.

Στη συνέχεια βάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την κόβουμε σε 10 ίσα κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι και σκεπάζουμε τα μπαλάκια ζύμης για άλλα 20 λεπτά. Συνεχίζουμε ανοίγοντας όλα τα μπαλάκια σε μικρά φυλλαράκια.

Αφράτα νηστίσιμα κρουασάν σοκολάτα – βανίλια

Βάζουμε τα 5 φυλλαράκια, το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα με μαλακό βούτυρο και με τον πλάστη, ανοίγουμε ένα φύλλο. Αυτό το φύλλο το κόβουμε σε 8 τρίγωνα κομμάτια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την μερέντα και τα φουντούκια σε σκόνη.

Βάζουμε γέμιση στο κάθε τριγωνάκι και ρολάρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα τρίγωνα και βάζουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν. Στο τέλος τα αλείφουμε τους κρόκους αυγού που τους έχουμε χτυπήσει με το νερό.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Έπειτα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο για τα φουντούκια και ρίχνουμε μέσα και τα φουντούκια μόλις λιώσει το βούτυρο.

Σιροπιασμένα κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα

Τα καβουρδίζουμε καλά και αφαιρούμε το σκεύος από την φωτιά. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν στην άκρη. Στο μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Χτυπάμε στο γουδί τα καβουρδισμένα φουντούκια και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με την λιωμένη κουβερτούρα. Βουτάμε το κάθε κρουασάν μέσα στη σοκολάτα και τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και κατευθείαν στο ψυγείο.

Κρουασάν-Ferrero Rocher-συνταγή-

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr