Κρουασάν με γέμιση μερέντας σούπερ αφράτα με σπιτική ζύμη και γεμισμένα με μερέντα για κάθε περίσταση που λιώνουν στο στόμα.
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια ζεστό
- καλαμποκέλαιο 3/4 της κούπας
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- αυγα 1
- κρόκους αυγού 1
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλευρι 950 γραμμάρια περίπου σκληρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
Υλικά
- μερεντα 470 γραμμάρια περίπου
Για την γέμιση
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Κάτι κρουασανάκια σκέτο αφρό αποφασίσαμε να μοιραστούμε σήμερα μαζί σας για να μοσχοβολήσει το σπίτι μας ζάχαρη και βούτυρο! Είναι μία υπέροχη συνταγή και τολμούμε να πούμε πως είναι από τις καλύτερες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Δείτε ακόμα Κρουασανάκια αφρός
Τα κρουασανάκια αυτά είναι σούπερ αφράτα και αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι αγαπάτε. Εμείς θέλαμε μερέντα αλλά είναι φανταστικά και με μαρμελάδα, άλλες πραλίνες και αν βάλετε, λιγότερη ζάχαρη στην ζύμη, θα είναι τέλεια και για αλμυρή γέμιση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασάν με γέμιση μερέντας σούπερ αφράτα
Εκτέλεση για τα κρουασάν με γέμιση μερέντας σούπερ αφράτα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το καλαμποκέλαιο, την ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, τον κρόκο αυγού, την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπασμένη σε ζεστό μέρος. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο και κόβουμε το κάθε φύλλο σε τριγωνάκι σαν πίτσα. Αλείφουμε το κάθε τριγωνάκι με μερέντα και ρολάρουμε.
Δείτε ακόμα Κρουασανάκια βουτύρου χωρίς ζάχαρη
Αφήνουμε τα κρουασανάκια να φουσκώσουν και πάλι σε ζεστό μέρος σκεπασμένα για περίπου 30 λεπτά. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τα κρουασάν με γέμιση μερέντας σούπερ αφράτα
Αντί για καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Ελαιόλαδο μπορείτε να βάλετε στα αλμυρά κρουασανάκια. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο.
Μπορείτε να βάλετε μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις απλά δεν θα είναι τόσο αφράτα. Μπορείτε να τα καταψύξετε τόσο ψημένα όσο και άψητα. Αν είναι άψητα τα αφήνεις να ξεπαγώσουν και να φουσκώσουν και ψήνεις. Βγαίνουν περίπου 2 ταψιά κρουασανάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή