Συνταγή για κρουασάν πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας αλλά και για τις λιγούρες το απόγευμα,
από τη φίλη μας Ιουλία Τζηκα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- κρόκους αυγού 3
- ελαιολαδο 3 κουπάκια μικρά του ελληνικού καφέ
- Γάλα φρέσκο 1/2 λίτρο
Υλικά
- ασπραδια 3
- Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
- κανελά Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Αφράτα κρουασάν βουτύρου για το σχολείο
Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία υπέροχη συνταγή για αφράτα κρουασάν που μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε αλλά και να τα απολαύσουμε σκέτα με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για το καφεδάκι μας ή για τις λιγούρες μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασάν με ζάχαρη και κανέλα:
Εκτέλεση για τα κρουασάν με ζάχαρη και κανέλα
Βάζουμε σε μία λεκάνη το χλιαρό φρέσκο γάλα. Διαλύουμε στο γάλα την ξερή μαγιά, το ελαιόλαδο και τα αυγά και ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γάλα και προσθέτουμε και τους κρόκους αυγού.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, σκεπασμένη σε ζεστό μέρος. Έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο.
Κρουασανάκια σφολιάτας για το σχολείο γλυκά και αλμυρά
Χαράζουμε το κάθε φύλλο σε τριγωνάκια και στη συνέχεια ρολάρουμε για να σχηματίσουμε τα κρουασάν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά στις αντιστάσεις. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Tips για τα κρουασάν με ζάχαρη και κανέλα
Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 20-25 γραμμάρια νωπή μαγιά.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr