Κρουασάν μήλου : H νόστιμη συνταγή για σχολείο από το Live Kitchen με video Που θα σας βοηθήσει να τα φτιάξετε. Εύκολα και νόστιμα κρουασάν μήλου με σπιτική ζύμη – Strudel
Υλικά για Κρουασάν μήλου
850 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
140 γρ ηλιέλαιο
300 γρ γάλα
1 μέτριο αυγό
7-9 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
————————————–
4 κόκκινα μήλα
1 κτσ μέλι
1 κτγ κανέλα
4 κτσ καστανή ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 βανιλίνη
80 γρ νερό
1 κτγ κορν φλάουρ
—————————————–
1 αυγό
Ζάχαρη άχνη
—————————————
16 κομμάτια
ENGLISH
850 g all purpose flour
140 g sunflower oil
300 g milk
7-9 g dry yeast
1 medium egg
1 tbsp sugar
200 g yoghurt
———————————
4 red apples
1 tbsp honey
1 tsp cinnamon powder
4 tbsp brown sugar
50 g butter
Juice from 1/2 lemon
1 vanilla
80 g water
1 tsp corn starch
———————————
1 egg
Powdered sugar
——————————-
16 pieces
Δείτε ακόμη : Αλμυρό κρουασάν με γαλοπούλα, τυρί αυγά σκραμπλ! Θα ξετρελαθείτε!
GERMAN
Zutaten
850 g Allzweckmehl
140 g Sonnenblumenöl
300 g Milch
7-9 g Trockenhefe
1 mittleres Ei
1 EL Zucker
200 g Joghurt
———————————
4 rote Äpfel
1 EL Honig
1 TL Zimtpulver
4 EL brauner Zucker
50 g Butter
Saft aus 1/2 Zitrone
1 Vanille
80 g Wasser
1 TL Maisstärke
———————————
1 Ei
Puderzucker
——————————-
16 Stück
Εκτέλεση Για Κρουασάν μήλου
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο ,το γάλα ,το αυγό ,την μαγιά, την ζάχαρη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μόλις ρίξουμε όλο το αλεύρι ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη με μια σακούλα να φουσκώσει καλά σε ζεστό μέρος περίπου 1,5 ώρα.
Μόλις βάλουμε την ζύμη να φουσκώσει αρχίζουμε να φτιάχνουμε την γέμιση. καθαρίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε με τον χυμό από λεμόνι για περίπου 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη ,την κανέλα το μέλι και το βούτυρο και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε. Αφού λιώσει καλά το βούτυρο και αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκια διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Το απόσύρουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολάκι για να κρυώσει καλά. Συνεχίζουμε και μετά από 1,5 ώρα αφού έχει διπλασιαστεί η ζύμη τη παίρνουμε και την κόβουμε σε 16 μπαλάκια. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και παίρνουμε ένα ένα και αφού το ανοίξουμε με την παλάμη μας στην άκρη της ζύμης βάζουμε 1 κτσ από την γέμιση με τα μήλα και διπλώνουμε την ζύμη για να κλείσουμε μέσα την γέμιση.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες τις ακρες από το πιτάκι και το ρολάρουμε. Τσιμπάμε καλά τις άκρες για να μην βγει η γέμιση κατά την διάρκεια του ψησίματος. Αφού τα κάνουμε όλα κατά την ίδια διαδικασία τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c. Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα μηλοπιτάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!Μια φανταστική συνταγή που θα την φτιάχνετε συνέχεια!!!Καλή σας επιτυχία
Δείτε το video της συνταγής που θα σας βοηθήσει να τα φτιάξετε
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους