Αφράτα κρουασάν τυροπιτάκια για το σχολείο που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά για το σχολικό κολατσιό, για το ταπεράκι του ολοήμερου ή για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι.
- ξερή μαγιά 1
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 200 ml χλιαρό
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- ελαιολαδο 200 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- φέτα Μισό κιλό περίπου
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα τυροπιτάκια είναι τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιτάκια για μικρούς και μεγάλους. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας την καλύτερη συνταγή για κρουασάν τυροπιτάκια για το 2023. Έτσι, για να μας μπει η νέα χρονιά νόστιμα.
Δείτε ακόμα Οικονομικά τυροπιτάκια με 3 υλικά για σχολικό κολατσιό
Τα σχολεία σε λίγες μέρες ξεκινούν και αυτά τα κρουασάν τυροπιτάκια για το σχολείο πρέπει σίγουρα να μπουν στην λίστα για το παιδικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Επίσης είναι μία εξαιρετική επιλογή και για παιδικό πάρτι ή για τον μπουφέ και τα μεζεδάκια των μεγάλων.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Κρουασάν τυροπιτάκια για το σχολείο :
Εκτέλεση για τα Κρουασάν τυροπιτάκια για το σχολείο
Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη διαλύο0ντας την ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ με το γάλα, το στραγγιστό γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Σταδιακά, ενσωματώνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε δύο στρογγυλά φύλλα.
Δείτε ακόμα Φουσκωτά τυροπιτάκια για σχολείο
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12 τρίγωνα. Στην άκρη κάθε τριγώνου, βάζουμε θρυμματισμένη φέτα, την οποία την έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας. Διπλώνουμε λίγο τις άκρες στο πλάι και ρολάρουμε σε σχήμα κρουασάν. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν, για 1 τέταρτο περίπου, στον αέρα.
Tips για τα Κρουασάν τυροπιτάκια για το σχολείο
Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Ο αέρας είναι προαιρετικός στο ψήσιμο. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα