Κρουασάν ζεστά ζεστά γεμιστά με μερέντα!!!!
Υλικά
500 γρ αλευρι
1 αυγο
250 ml γαλα
2 κσ ζαχαρη
1κγ αλατι
1 φακ μαγια
50 ml σπορελαιο ή βουτυρο
και 50 γρ εξτρα βουτυρο για το αλειμμα.
Εκτέλεση
Φτιαχνουμε μια ζυμη μαλακη και αφηνουμε να φουσκωσει , μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο. μισο κιλο αλευρι μου εβγαλε 860 γρ ζυμης. χωριζουμε σε 8 μπαλακια. το καθε μπαλακι το ανοιγουμε σε στρογγυλο φυλλο, σε μεγεθος μικρου πιατου. το καθε φυλλο το αλειφουμε με το εξτρα βουτυρο ,που το εχουμε σε θερμοκρασια δωματιου..εκτος του τελευταιου. τα τοποθετουμε το ενα πανω στο αλλο και στο τελος ανοιγουμε σε μεγαλο φυλλο , παχους μισου εκατοστου. Το χωριζουμε σε 8 κομματια , αν τα θελουμε μεγαλα ή σε 12 κομματια αν τα θελουμε μικροτερα. Βαζουμε στην φαρδια μερια, μερεντα ή οποια αλλη γεμιση θελουμε και τυλιγουμε…σε σχημα κρουασαν. Αφηνουμε να φουσκωσουν για 20 λεπτα…αλειφουμε με κροκο αυγου και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β. για 20 λεπτα,μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα. καλη σας ορεξη!!!!
Δείτε εδω πολλές πολλές προτάσεις για σχολικο κολατσιο!
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία