Close
Κρουασάν ζεστά γεμιστά με μερέντα

Κρουασάν ζεστά ζεστά γεμιστά με μερέντα!!!!

Υλικά

500 γρ αλευρι

1 αυγο

250 ml γαλα

2 κσ ζαχαρη

1κγ αλατι

1 φακ μαγια

50 ml σπορελαιο ή βουτυρο

και 50 γρ εξτρα βουτυρο για το αλειμμα.

Εκτέλεση

Φτιαχνουμε μια ζυμη μαλακη και αφηνουμε να φουσκωσει , μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο. μισο κιλο αλευρι μου εβγαλε 860 γρ ζυμης. χωριζουμε σε 8 μπαλακια. το καθε μπαλακι το ανοιγουμε σε στρογγυλο φυλλο, σε μεγεθος μικρου πιατου. το καθε φυλλο το αλειφουμε με το εξτρα βουτυρο ,που το εχουμε σε θερμοκρασια δωματιου..εκτος του τελευταιου. τα τοποθετουμε το ενα πανω στο αλλο και στο τελος ανοιγουμε σε μεγαλο φυλλο , παχους μισου εκατοστου. Το χωριζουμε σε 8 κομματια , αν τα θελουμε μεγαλα ή σε 12 κομματια αν τα θελουμε μικροτερα. Βαζουμε στην φαρδια μερια, μερεντα ή οποια αλλη γεμιση θελουμε και τυλιγουμε…σε σχημα κρουασαν. Αφηνουμε να φουσκωσουν για 20 λεπτα…αλειφουμε με κροκο αυγου και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β. για 20 λεπτα,μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα. καλη σας ορεξη!!!!

Δείτε εδω πολλές πολλές προτάσεις για σχολικο κολατσιο!