Κρουασανάκια τυριών σούπερ αφράτα και νόστιμα για το σχολικό κολατσιό ή ακόμη και το παιδικό πάρτι. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και οι γονείς μπορούν να τα παίρνουν μαζί στην δουλειά!
- ελαιολαδο 1 κούπα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα χλιαρό
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κούπα
- μαγιά 1 φακελάκι
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
Υλικά
- φέτα 300 γραμμάρια
- ανθοτυρο 300 γραμμάρια νωπό
- κεφαλογραβιέρα 100 γραμμάρια τριμμένη
- αυγα 1
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 2
- νερό 2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
Τα κρουασανάκια είναι από τα αγαπημένα σναν μικρών και μεγάλων. Είναι νόστιμα ακόμη και σκέτα ενώ τις περισσότερες φορές τα γεμίζουμε με πραλίνες ή μαρμελάδες. Όμως κρουασάν είναι η ζύμη και το σχήμα και όχι αναγκαστικά η γέμιση, οπότε μπορούμε να φτιάξουμε και αλμυρά κρουασανάκια.
Δείτε ακόμα Γιορτινά αλμυρά κρουασανάκια τυριού για το χριστουγεννιάτικο μπουφέ
Σήμερα θα φτιάξουμε αλμυρά κρουασανάκια τυριών για το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι, το σνακ στην δουλειά, τους μπουφέδες μας, ακόμη και τα πικνικ μας, όταν μας το επιτρέψει ο καιρός. Είναι πεντανόστιμα, πανεύκολα και σκέτος αφρός.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασανάκια τυριών:
Εκτέλεση για τα κρουασανάκια τυριών
Αρχικά ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά και το μέλι. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Όσο περιμένουμε την ζύμη ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φέτα θρυμματισμένη, το ανθότυρο θρυμματισμένο, την κεφαλογραβιέρα τριμμένη, το αυγό και το πιπέρι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη κόβουμε σαν ένα πορτοκάλι σε μέγεθος και ανοίγουμε φύλλο με λίγο αλεύρι.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Κόβουμε το φύλλο σε 12 τρίγωνα και βάζουμε στο κάθε τρίγωνο από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση. Ρολάρουμε σε κρουασανάκια. Χτυπάμε τους κρόκους αυγού με το νερό και αλείφουμε τα κρουασανάκια τα οποία τα έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τα κρουασανάκια τυριών
Το πιπέρι στην γέμιση είναι προαιρετικό. Μπορείτε να βάλετε ό,τι γιαούρτι έχετε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή