Κρουτον πικάντικα που τρώγονται με μανία!
Υλικά
1 ψωμι μπαγιατικο σε κυβακια
Λιγο ελαιολαδο για το ραντισμα
Μπαχαρικα της αρεσκειας σας
(Αλατι,πιπερι,ριγανη,σκονη σκορδο,παπρικα καπνιστη,μιξ μπαχαρικων για ψητα κ.α)
Εκτέλεση
Σε ενα μεγαλο ρηχο ταψι ριχνουμε το ψωμι σε κυβακια.Το σκεπαζουμε με μια πετσετα κ το αφηνουμε τουλαχιστον μια νυχτα να ξεραθει εντελως.
Την επομενη μερα το ραντιζουμε με λαδι και προσθετουμε μεγαλες δοσεις μπαχαρικων και αρκετο αλατι! Ανακατευουμε πολυ καλα και στρωνουμε τα κρουτον μας σε μια στρωση για να ψηθουν σωστα.
Τα ψηνουμε στους 200 βαθμους για 5-10′ αναλογως το φουρνο μεχρι να ροδισουν καλα!
Τρωγονται συνοδευτικα σαν αλμυρο σνακ τυπου bake roll με ποικιλια τυριων,με ντιπ,μεσα σε σαλατες η σκετα!!
Διατηρούνται σε αεροστεγες δοχειο.