Το Ξαρμύρισμα μπακαλιάρου γίνεται εύκολη υπόθεση.Σου έχουμε όλα τα μυστικά για να καθαρίσεις και να ξαρμυρίσεις σωστά τον μπακαλιάρο.
Παίρνουμε μια φέτα μπακαλιάρο ή γαλέο.
Βγάζουμε πρώτα την πέτσα όπως είναι με το αλάτι.
Μόλις είναι καθαρός από το δέρμα και τα μαύρα πετσάκια τον κόβουμε σε μερίδες.
Καλό θα ήταν αν δεν έχετε πάρει φιλέτο μπακαλιάρου να προσπαθήσετε να βγάλετε τα κοκαλάκια από το ψαράκι σας με ένα τσιμπιδάκι.
Πλένουμε πολύ καλά να φύγει όλο το αλάτι και τον βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με μπόλικο νερό.
Αλλάζουμε τα νερά συνέχεια μέχρι να ξαρμυρίσει το ψάρι μας.
ένα κολπάκι είναι να έχετε τον μπακαλιάρο μέσα σε ένα σουρωτήρι και να το βυθίζετε στην λεκάνη με το νερό.
Μ αυτόν τον τρόπο το αλάτι πάει στον πάτο της λεκάνης και η διαδικασία γίνετε ευκολότερη!
Προσοχή οι ώρες που θα είναι στο νερό δεν είναι στάνταρ.
Αν είναι λεπτή η φέτα θέλει λιγότερο χρόνο αν είναι παχουλή θέλει περισσότερο.
Δείτε ακόμη Μπακαλιάρος σκορδαλιά με υπέροχο τραγανό κουρκούτι!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Γιαγιά Μαίρη εν δράση
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρός σε τροχαίο γνωστός 16χρονος ηθοποιός
- Αναστάσης Ροϊλός : Ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και οφείλουμε να πούμε πως είναι ακόμη πιο γοητευτικός με γυαλιά οράσεως
- Grand Hotel : Εγώ το έκανα – Η Αλίκη παίρνει πάνω της τη δολοφονία
- Διάφανη Αγάπη : Όσα θα δούμε στον Β’ Κύκλο- ο κίνδυνος παραμονεύει μέσα στην ίδια του την οικογένεια
- Η Γη της Ελιάς : Η Χάιδω εγκαταλείπει τη Μάνη