Close

Ξεχάστε όσα ξέρατε – Μην βάζετε γάλα στην ομελέτα όταν χτυπάτε τα αυγά

Ξεχάστε όσα ξέρατε – Μην βάζετε γάλα στην ομελέτα όταν χτυπάτε τα αυγά

Σίγουρα, οι περισσότερες νοικοκυρές όταν πρόκειται να φτιάξουν ομελέτα ρίχνουν και λίγο γάλα για να γίνει πιο αφράτη και γευστική. Και όμως… αυτό είναι λάθος και θα δείτε παρακάτω γιατί! Βρήκαμε λοιπόν, ένα άρθρο με μερικά έξυπνα τιπς για την καλύτερη και νοστιμότερη ομελέτα!

Το γάλα δεν κάνει τα αυγά πιο κρεμώδη, πιο αφράτα, ούτε και “γεμίζει το πιάτο με περισσότερη ομελέτα”. Το μόνο που πραγματικά πετυχαίνει το γάλα είναι να αραιώσει τη γεύση των αυγών, καθιστώντας τα πιο “ελαστικά” και άχρωμα, σύμφωνα με το iatropedia.gr.

Δείτε επίσης Φανταστική ομελέτα φούρνου στην φόρμα σαν κέικ!

Μόνο βούτυρο
Οι σεφ και οι μάγειρες συμφωνούν ότι το βούτυρο είναι το μοναδικό γαλακτοκομικό υλικό, που χρειάζεστε για να φτιάξετε ομελέτα. Χρησιμοποιήστε μεσαία έως χαμηλή θερμότητα και λιώστε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρυσαφί (αλλά όχι καφέ) χρώμα. Στην συνέχεια, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και μαγειρέψτε χωρίς να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται το μείγμα στο κάτω μέρος. Περιοδικά με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά τα αυγά από το κάτω μέρος του τηγανιού για να σχηματιστούν πιο “μεγάλα κομμάτια” και μέχρι να γίνουν τ’ αυγά.

Μην χτυπάτε τ’ αυγά απευθείας μέσα στο τηγάνι
Μερικοί σπάνε τ’ αυγά απευθείας στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να τα χτυπήσουν μέσα σε αυτό. Αυτό είναι λάθος. Όχι μόνο υπάρχει πιθανότητα να πέσουν τσόφλια αυγών στο τηγάνι, αλλά με αυτό τον τρόπο μπορεί να χαράξετε τον πάτο του τηγανιού. Πάρτε το επιπλέον βήμα για να σπάσετε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά για να τα συνδυάσετε. Το τελικό προϊόν σας θα είναι καλύτερο λόγω των πρόσθετων προσπαθειών σας.

Δείτε επίσης 5+1 έξυπνα κόλπα για το σπίτι μόνο με μία πλαστική μεμβράνη

Χρησιμοποιήστε σπάτουλα σιλικόνης
Μια σπάτουλα σιλικόνης είναι το καλύτερο εργαλείο για να φτιάξετε ομελέτα. Οι μεταλλικές σπάτουλες μπορεί να ξύσουν και να γρατζουνίσουν την αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού σας, ενώ μια ξύλινη κουτάλα δεν μπορεί να φτάσει καλά στις άκρες του τηγανιού για να ανακατέψει το μείγμα.

Υπομονή και χαμηλή φωτιά
Η ομελέτα πρέπει να μαγειρεύεται αργά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμότητα. Αλλιώς το πιο πιθανό είναι να παραψηθούν τα αυγά. Όπως και άλλες πρωτεΐνες, τα αυγά συνεχίζουν να μαγειρεύονται ακόμα και όταν αφαιρεθούν από τη φωτιά, οπότε κατεβάστε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας πριν δείτε τα αυγά να έχουν ψηθεί τελείως. Το ζεστό τηγάνι θα συνεχίσει να μαγειρεύει τα αυγά καθώς θα τα μεταφέρετε στο πιάτο.

Δείτε επίσης Σου έμεινε ψωμί; Δες εδώ τις καλύτερες συνταγές για να το αξιοποιήσεις

Με πληροφορίες από iatropedia.gr