Close

Ξερά σύκα γεμιστά στο φούρνο! Η απόλυτη συνταγή.

Ξερά σύκα γεμιστά στο φούρνο! Η απόλυτη συνταγή.

Συνταγή για ξερά Σύκα γεμιστά στο φούρνο.

Τα σύκα μπορεί να μην αρέσουν σε όλους όμως θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ αδικημένο φρούτο! Τα σύκα είναι πολύ θρεπτικά και νόστιμα, ακόμη κι αν η εξωτερική τους εμφάνιση τα αδικεί. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή του Χειμώνα με σύκα.

Ο λόγος, για τα αποξηραμένα γεμιστά σύκα που γίνονται στον φούρνο. Είναι η τέλεια συνταγή για τον Χειμώνα. Αποτελεί ένα πολύ υγιεινό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους. Τα φρούτα, είναι τα πιο υγιεινά γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε και είμαστε σίγουροι, ότι αν δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή, θα αλλάξετε γνώμη για τα σύκα.

Εκτέλεση

Μαζεύουμε τα μεγάλα σύκα και τα καθαρίζουμε αν τυχόν έχουν πέτρες και χώματα. Τα βάζουμε σε ανοιχτό μέρος και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και από πάνω βάζουμε ένα τούλι για να μην πηγαίνουν τα έντομα. Με τον ήλιο και τον αέρα ξεραίνονται. Χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να ξεραθούν.

Διαλέγουμε μεγάλα και ξερά σύκα και τα πιέζουμε έτσι ώστε να πάρουν μακρόστενο σχήμα. Μετά χωρίζουμε το κάθε σύκο στα δύο, αφήνοντας όμως ενωμένα τα δύο κομμάτια. Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε τα καρύδια, την κανέλα, το σουσάμι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε.

Δείτε ακόμα Ρετσέλι απο σύκα :Ποντιακό γλυκό

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και γεμίζουμε με την γέμιση μας ένα ένα τα σύκα. Η ποσότητα της γέμισης πρέπει να είναι περίπου μια κουταλιά της σούπας ή περισσότερο. Η ποσότητα είναι ανάλογα με τα γούστα μας. Κλείνουμε τα σύκα και τα πιέζουμε λίγο για να μην χυθεί απέξω η γέμιση.

Τοποθετούμε τα γεμιστά σύκα σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τζίντζερ και προσέχουμε να μην ρίξουμε πολύ τζίντζερ γιατί είναι πικάντικο. Τα ψήνουμε σε μέτριο θερμοκρασία στον φούρνο για 20-30 λεπτά. Προσέχουμε να μην καούν και μαυρίσουν.

Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα φυλάσσουμε σε πλαστικά δοχεία με φύλλα δάφνης, για να διατηρηθούν μαλακά. Είναι πολύ νόστιμα και τρώγονται κυρίως τον Χειμώνα. Διατηρούνται στα πλαστικά δοχεία για ένα χρόνο περίπου.

Tips:

Προτιμήστε να ξεράνετε σύκα που ονομάζουμε κοινώς “μάνες” . Ρωτήστε τον μανάβη της εμπιστοσύνης σας για περισσότερες πληροφορίες. Τα σύκα μας δεν μπαίνουν καθόλου σε βραστό νερό.

Ξερά σύκα γεμιστά στο φούρνο! Η απόλυτη συνταγή. Ξερά σύκα γεμιστά στο φούρνο! Η απόλυτη συνταγή. Ξερά σύκα γεμιστά στο φούρνο! Η απόλυτη συνταγή. Ξερά σύκα γεμιστά στο φούρνο! Η απόλυτη συνταγή. Ξερά σύκα γεμιστά στο φούρνο! Η απόλυτη συνταγή.

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Ειρήνη Σταματέλλη στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr