Συνταγή για λεμονάτο Πασχαλινό αρνί με ξεροψημένη πέτσα στο φούρνο με μυρωδικά και μελωμένες πατάτες, για το Πασχαλινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, από τη φίλη μας Marianthi Kalogiros.
Μπορεί το έθιμο να θέλει την Κυριακή του Πάσχα να βάζουμε σούβλα, αλλά δεν έχουμε όλη την τύχη να έχουμε χωριό ή να μένουμε σε χωριό. Και φυσικά σε πολλές πολυκατοικίες δεν υπάρχει ούτε ο χώρος ούτε η δυνατότητα με βάση τους κανονισμούς, να ψήσουμε.
- αρνι 1 κιλό σε κομμάτια
Υλικά
- ελαιολαδο 1/2 κούπα του τσαγιού
- μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
- μελι 2 κουταλιές της σούπας
- λεμονι Χυμό από 2
- λεμονι Ξύσμα από 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη 2 κουταλιές της σούπας
- δενδρολίβανο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο 3 σκελίδες
- κύβος κότας 1
Για τη μαρινάδα
- πατατες 4-5
Για το συνοδευτικό
Μαρινάδα για το Πασχαλινό αρνί
Γι’ αυτό και αυτό το τραγανό Πασχαλινό λεμονάτο αρνί στο φούρνο θα σας σώσει. Αξεπέραστη γεύση που θα σας κάνει να μην θελήσετε να ξαναφάτε αρνί σούβλας ποτέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ξεροψημένο Πασχαλινό αρνί στο φούρνο:
Εκτέλεση για το ξεροψημένο Πασχαλινό αρνί στο φούρνο
Αρχικά βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και τον κύβο κότας. Τα αλέθουμε όλα μαζί. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και από πάνω τοποθετούμε το αρνί σε κομμάτια.
Παραδοσιακό Πασχαλινό κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο
Περιχύνουμε το φαγητό με τη μαρινάδα και προσπαθούμε η μαρινάδα να πάει παντού, τόσο στο κρέας όσο και στις πατάτες. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό για να μη μας κολλήσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 3 ώρες, ανάλογα και το φούρνο.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr