Συνταγή για Λαχταριστή ξεσκέπαστη πίτα με αφράτη ζύμη γιαουρτιού και γέμιση από αλλαντικά, χρωματιστές πιπεριές και τυρί κρέμα. Αυτή η πίτα είναι εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη. Ιδανική σαν ορεκτικό στο Κυριακάτικο τραπέζι σας αλλά και σαν καθημερινό σνακ για όλες τις ώρες της μέρας.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300-350 γρ
- ξερή μαγιά 1
- ζαχαρη 1 κουταλιά
- γάλα 150 ml
- ελαιολαδο 50 ml
- γιαουρτι 1 κουταλιά
- αυγα 2
- τυρί κρέμα 200 γρ
- αλλαντικά 200 γρ (της αρεσκείας σας)
- πιπεριά Πολύχρωμες (κατά προτίμηση)
- ρίγανη κατά προτίμηση
- θυμάρι κατά προτίμηση
- αλατι λίγο
Υλικά
Δείτε στο video την εκτέλεση βήμα, βήμα, μπείτε στην κουζίνα σας και φτιάξτε αυτήν Ξεσκέπαστη πίτα με τυρί κρέμα πιπεριές και αλλαντικά
. Να είστε σίγουρες ότι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους όλοι όσοι την δοκιμάσουν.
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε σε αλευρωμένη φόρμα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το ασπράδι αυγού, τα αλλαντικά, τις πολύχρωμες πιπεριές, ρίγανη και θυμάρι.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Την μεταφέρουμε σε ταψί 32 εκατοστών όπως σας δείχνουμε.
Απλώνουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα.
Προαιρετικά τοποθετούμε λίγο τυρί κρέμα στις άκρες και τις διπλώνουμε.
Αλείφουμε με τον κρόκο από το αυγό την ζύμη και πασπαλίζουμε σπόρους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δείτε την εκτέλεση βήμα-βήμα στο video που ακολουθεί: