Μια και τελειώνουν τα κυδώνια πια.. έτσι …για να έχουμε γλυκάκι όλο τον Χειμώνα!
Υλικά
Κυδώνια
Ζάχαρη
1 με 2 ξινόμηλα
1κλωναράκι αρμπαρόριζα
1 βανίλια σε σκόνη -μασουράκι –
Καθαρισμένα κομμένα σε μικρά κομμάτια τα κυδώνια και τα ξινόμηλα τα βράζουμε με πολύ λίγο νερό σε σιγανή φωτιά.
Όταν ετοιμαστούν -μαλακώσουν αρκετά- τα πολτοποιούμαι.
Ζυγίζουμε τον πολτό και προσθέτουμε την ζάχαρη— όσο πολτό τόση ζάχαρη —και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει εύκολα ψήνουμε την πάστα
Θέλει αρκετοί ώρα σε χαμάλη Φωτήλα γιατί πατάει βάζουμε μέσα και την αρμπαρόριζα και την βανίλια.
Όταν ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο.
Σε ταψί που έχουμε βάλει πρώτα λαδόκολλα το ρίχνουμε το ισιώνουμε με μία σπάτουλα και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξη.
Το αναποδογυρίζουμε την άλλη μέρα σε άλλη λαδόκολλα και το αφήνουμε κάνα δυο μέρες στον αέρα μετά κόβουμε ότι σχεδιάκια μας αρέσει και το αποθηκεύουμε σε τάπερ η κουτί να μην περνάει υγρασία.Καλή επιτυχία !!!
Ντίνα Σαπουνάκη”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Κολοκυθόσουπα βελουτέ χωρίς κρέμα γάλακτος
- Η Γη της Ελιάς : Συλλαμβάνουν τους απαγωγείς του Ισιδώρου χωρίς να μπορούν να βρουν τον ίδιο
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παγιδεύει τον Αλέξανδρο με συμβόλαιο φωτιά
- Αμαλιάδα : «Με ζήλευε και με έσπαγε στο ξύλο» – Οι αντιφάσεις της μητέρας του Παναγιωτάκη
- Στο «Παίδων» 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε κλαμπ