Close
συνταγή-για-τυροκουλούρα-Μυκόνου-

Σήμερα η συνταγή μας έχει Κυκλαδίτικο αέρα, αφού φτιάχνουμε για εσάς Κυκλαδίτικη τυροκουλούρα με καταγωγή…από την πανέμορφη Μύκονο. Αυτή η τυροκουλούρα μπορεί να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και μην διστάσετε να την προσφέρετε και σαν σχολικό κολατσιό.

Η Μύκονος είναι ένα νησί διάσημο για την διασκέδασή του, όμως έχει και μερικές λιχουδιές που αξίζει να δοκιμάσετε. Σαν αυτή την Κυκλαδίτικη τυροκουλούρα Μυκόνου που περιέχει τυριά από όμορφα νησιά των Κυκλάδων όπως είναι η Ίος, αλλά και ντοματίνια για την…δροσερή υφή τους.

Είναι μία τραγανή και πεντανόστιμη Κυκλαδίτικη  τυροκουλούρα που θα σας φέρει σε επαφή με τον πολιτισμό και τις γεύσεις της Μυκόνου και μπορείτε να την φτιάξετε για να απογειώσετε τον μπουφέ σας, να ολοκληρώσετε το τραπέζι σας, να την προσφέρετε σαν αλμυρό μεζέ για την μπύρα αλλά ακόμη και για σχολικό κολατσιό και ειδικά κολατσιό για ολοήμερο σχολείο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κυκλαδίτικη τυροκουλούρα Μυκόνου:

συνταγή-για-τυροκουλούρα-Μυκόνου-

Εκτέλεση για την γέμιση της κυκλαδίτικης τυροκουλούρας Μυκόνου

Σε ένα μπολ ή στο μίξερ και χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε την κοπανιστή Μυκόνου, το κεφαλοτύρι, την γραβιέρα, την φέτα, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή κρέμα. Αν θέλουμε να το ανακατέψουμε στο μίξερ, έχουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

συνταγή-για-τυροκουλούρα-Μυκόνου-

Στο τέλος προσθέτουμε την ψίχα από τα ντοματίνια και την ρίγανη και ανακατεύουμε λίγο ακόμη μέχρι να πάνε παντού και τα δύο τελευταία υλικά μας.

Εκτέλεση για το φύλλο της κυκλαδίτικης τυροκουλούρας Μυκόνου

Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού το κοσκινίσουμε, ανοίγουμε με το χέρι μας μία λακκούβα στην μέση του άλευρου και βάζουμε μέσα στην λακκούβα το ελαιόλαδο, το αλάτι, την ζάχαρη και το ξύδι.

Ξεκινάμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό έτσι ώστε να πάρει όσο χρειαστεί. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Μοιράζουμε την ζύμη μας σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με την βοήθεια του κορν φλάουρ σε φύλλο με τον πλάστη ή με μηχανή χεριού.

συνταγή-για-τυροκουλούρα-Μυκόνου-

Κόβουμε το κάθε φύλλο σε λωρίδες με 50 εκατοστά σε μήκος και 15 εκατοστά σε πλάτος περίπου. Στην φαρδιά πλευρά της ζύμης προσθέτουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε την άκρη για να κολλήσει και ενώνουμε τις δύο άκρες έτσι ώστε να σχηματιστεί η κουλούρα.

Δείτε ακόμα Τυροκούλουρα με σφολιάτα

Τηγανίζουμε τις κουλούρες σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια. Στο τέλος τις πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο και απολαμβάνουμε.

συνταγή-για-τυροκουλούρα-Μυκόνου-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr