Συνταγή για τηγανιτούς κυπριακούς κεφτέδες με χοιρινό κιμά και πατάτα. Αφράτοι, ζουμεροί και με σίγουρη επιτυχία από τον Γιώργο Ζώλη.
- κιμάς χοίρινος 1 κιλό
- πατατες 500 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2 μεγάλα ξερά
- αυγα 2
- φρυγανιά 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη
- δυοσμος 1 κουταλιά της σούπας ξερός
- μαιντανος ½ ματσάκι
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κανελά 1 πρέζα
Υλικά
- ελαιολαδο 200 ml περίπου
Για το τηγάνισμα
Πατατοκεφτέδες φούρνου για συνοδευτικό στο ολοήμερο
Οι κεφτέδες είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην…Κύπρο. Μάλιστα, στην Κύπρο, έχουν μία δική τους ξεχωριστή συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε! Γι’ αυτό και ο Γιώργος Ζώλης, ετοίμασε για εμάς αφράτους κυπριακούς κεφτέδες που θα σας κάνουν να γλείψετε και τα πιάτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους κυπριακούς κεφτέδες του Γιώργου Ζώλη:
Εκτέλεση για τους κυπριακούς κεφτέδες του Γιώργου Ζώλη
Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη κι έπειτα τις τοποθετούμε τριμμένες στο κόσκινο και αφαιρούμε τα υγρά τους. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον χοιρινό κιμά και προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τις τριμμένες πατάτες.
Επίσης προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει, τα αυγά, την τριμμένη φρυγανιά, τον ξερό δυόσμο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα και ζυμώνουμε καλά.
Πιτόγυρο με τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν
Σκεπάζουμε την ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα βάζουμε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Στο μεταξύ έχουμε πλάσει ήδη τον κιμά σε κεφτέδες των 60 γραμμαρίων ο καθένας.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις τηγανιστούν, μεταφέρουμε τους κεφτέδες σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.
Tips για τους κυπριακούς κεφτέδες του Γιώργου Ζώλη
Η κανέλα είναι προαιρετική. Αντί για ξερό δυόσμο μπορούμε να βάλουμε 15-20 φύλλα φρέσκου δυόσμου.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr