Close

Σπιτικοί κύβοι λαχανικών από την Γκόλφω

σπιτικοί-κύβοι-λαχανικών-

Σπιτικοί κύβοι λαχανικών από την Γκόλφω . Πανεύκολοι και υγιεινοί κύβοι λαχανικών για ακόμη πιο νόστιμες παρασκευές.

Οι κύβοι λαχανικών χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε πολλές συνταγές. Τους προσθέτουμε στις σάλτσες μας αλλά και στα ζυμαρικά μας ενώ ακόμη και οι σούπες μας γίνονται ακόμη πιο νόστιμες με αυτούς. Οι κύβοι λαχανικών λοιπόν δίνουν γεύση και επιπλέον νοστιμιά.

Παρόλα αυτά είναι λίγο ακριβοί στα σούπερ μάρκετ ενώ φυσικά δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον τρόπο παρασκευής τους ούτε τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Αν θέλουμε λοιπόν να απολαμβάνουμε τους σπιτικούς κύβους λαχανικών στην μαγειρική ακόμη και στην νηστεία δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε αυτήν την συνταγή.

Δείτε ακόμα Κύβοι μαγειρικής κοτόπουλο από τα χεράκια σας

Η αγαπημένη μας Γκόλφω μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικούς κύβους λαχανικών ενώ μας λέει ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε το ελαιόλαδο αν δεν μας αρέσει ή αν το αποφεύγουμε. Έτσι είναι vegan, υγιεινοί και νηστίσιμοι εφόσον δεν περιέχουν ελαιόλαδο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους σπιτικούς κύβους λαχανικών:

Εκτέλεση

Στην αρχή αλέθουμε καλά στο μούλτι την πατάτα και την ντομάτα. Αδειάζουμε το μείγμα με την πατάτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στην συνέχεια αλέθουμε στο μούλτι όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Βάζουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα λαχανικά στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέτουμε το πιπέρι, την πάπρικα, το αλάτι και τον κουρκουμά. Μεταφέρουμε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα λαχανικά και ανακατεύουμε πάνω κάτω και γύρω γύρω για 20 λεπτά.

Θα σοτάρουμε μέχρι να στεγνώσει τελείως το μείγμα και να μην έχει υγρά. Αφού στεγνώσει το μείγμα μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ ή σε μία πιατέλα ή σε ένα ταψί μικρό ή σε ένα τάπερ το οποίο θα το έχουμε στρώσει με πλαστική μεμβράνη.

Δείτε ακόμα Κύβοι κοτόπουλου με λαχανικά

Με μία σπάτουλα ξεκινάμε να πατάμε το μείγμα και ξεκινάμε να τυλίγουμε το μείγμα με την μεμβράνη καλά. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου. Βγάζουμε την μεμβράνη από το μείγμα και το κόβουμε με ένα καλό μαχαίρι οριζόντια και στην συνέχεια κάθετα για να σχηματιστούν οι κύβοι.

Παίρνουμε αλουμινόχαρτο που από μέσα έχουν λαδόκολλα βάζουμε στο κέντρο τον κύβο και τον τυλίγουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κύβοι. Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε όταν μας αρέσει.

Tips για τους σπιτικούς κύβους λαχανικών από την Γκόλφω

Τα λαχανικά μας πρέπει όλα μαζί να είναι 1 κιλό, γι’ αυτό τηρήστε με προσοχή τα 142 γραμμάρια στις ποσότητες. Μπορούμε να βάλουμε όποιο λαχανικό μας αρέσει. Μπορούμε να βάλουμε ότι μπαχαρικό μας αρέσει. Μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα και να κόψουμε τους κύβους την επόμενη.

Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη πράσινη πιπεριά. Για κάθε 1 κιλό λαχανικών ισοδυναμεί και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Μπορούμε να βάλουμε και λίγο λεμονοθύμαρο. Αν θέλουμε μπορούμε να μην βάλουμε ελαιόλαδο.

Δεν τυλίγουμε ποτέ κύβους με σκέτο αλουμινόχαρτο. Μπορούμε σε ένα τάπερ να βάλουμε λίγη λαδόκολλα και να βάλουμε τους κύβους έναν έναν στο τάπερ.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:

σπιτικοί-κύβοι-λαχανικών- σπιτικοί-κύβοι-λαχανικών-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr