Υλικά και εκτέλεση
1 κιλό κιμά ανάμεικτος με ένα φλυτζ του καφέ ρύζι Καρολίνα, άνηθο, δυόσμο φρέσκο,1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο τριμμένο ,μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα -προαιρετικά- 1 αυγό αλάτι πιπέρι και λίγο λαδάκι.
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και τυλίγω στο ήδη βρασμένο λάχανο που έχω ξεχωρίσει, ήδη τα φύλλα.
Τα βάζω σε σειρά στην κατσαρόλα σκεπάζω μ ένα πιάτο προσθέτω 1 ποτήρι νερό και λίγο λάδι και μαγειρεύω περίπου 35 με 40 λεπτά.
Τους βγάζω προσεκτικά σε πιατέλα και σουρώνω το ζουμί που φροντίζω να έχει απομείνει προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό κατά το μαγείρεμα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα καίω λίγο βούτυρο με 3 κουταλιές αλεύρι και ρίχνω το ζουμί από το λάχανο που έχω κρατήσει μέχρι να πήξη λίγο συμπληρώνοντας και μισό χυμό από λεμόνι.
Σερβίρω στο πιάτο και περιχύνω την σάλτσα.
Aleka Anastasiadou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Συντριβή αεροπλάνου – Ένας νεκρός
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ανατροπές στα ερωτικά τον Δεκέμβριο του 2024 – Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο
- Καιρός – Ψυχρή λίμνη : Η πρόγνωση για τις ερχόμενες μέρες
- Η Γη της Ελιάς: H Αφροδίτη κρατά το μωρό του Χρήστου
- Η Μάγισσα: Ο Αντόνιο δίνει και την ψυχή του για τη Ρενάτα