Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί έχουμε σήμερα με σαλτσούλα λεμονάτη… κοπιάστε να φάμε ??
1 μέτριο λάχανο
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
2 κούπες ρύζι
1/2 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Ζεματάμε το λάχανο.
Τρίβουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Τυλίγουμε τούς λαχανοντολμάδες ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο από πάνω, σκεπάζουμε με ένα ρηχό πιάτο και ψήνουμε στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία μόλις βράσει χαμηλώνουμε στο μισό.
Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.
Δείτε ακόμα: Λαχανοντολμάδες με φανταστική σάλτσα!!
Στη συνέχεια σουρώνουμε το ζωμό που έχει κατεβάσει το φαγητό μας.
Στύβουμε ένα λεμόνι αραιώνουμε 2 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ και δένουμε τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με τη σαλτσούλα από πάνω!!!