Λαχανοντολμάς τούρτα . Συνταγή για λαχανοντολμά τούρτα σε φόρμα του κέικ με κιμά ανάμεικτο, πελτέ ντομάτας, χυμό λεμονιού και ρύζι Καρολίνα για κάθε μπουφέ.
- λαχανο 1
- λεμονι Κατά βούληση χυμός
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Υλικά
- κιμάς ανάμεικτος 1 κιλό
- κρεμμυδι 2 ξερά
- ρυζι 1 φλιτζάνι του τσαγιού Καρολίνα
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας
Για την γέμιση
Οι λαχανοντολμάδες είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας παραδοσιακά φαγητά που τους τρώμε τόσο σαν ορεκτικό όσο και σαν κυρίως πιάτο. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία συνταγή για λαχανοντολμά τούρτα η οποία είναι υπέροχη πρόταση για μπουφέ χωρίς να ξεφεύγει από την παραδοσιακή γεύση των λαχανοντολμάδων.
Ένας λαχταριστός λαχανοντολμάς σε φόρμα για κέικ που σιγοψήθηκε μέσα στον φούρνο σαν σε μπεν μαρί με κιμά ανάμεικτο, μπόλικο χυμό λεμονιού, πάπρικα, πελτέ ντομάτα, ρύζι Καρολίνα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Υπέροχη πρόταση για κάθε επίσημο μπουφέ του σπιτιού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον λαχανοντολμά τούρτα :
Εκτέλεση για την γέμιση του λαχανοντολμά τούρτα
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τον ανάμεικτο κιμά σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού ασπρίσει ο κιμάς προσθέτουμε το νερό και το ρύζι Καρολίνα. Προσθέτουμε επίσης τον πελτέ ντομάτας. Στο τέλος προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να δέσει η γέμιση.
Εκτέλεση για τον λαχανοντολμά τούρτα
Αρχικά ζεματίζουμε το λάχανο σε αλατισμένο νερό μαζί με τον χυμό λεμονιού. Αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια του λάχανου και κρατάμε τα πιο λεπτά. Σε μία φόρμα για κέικ τοποθετούμε γύρω γύρω τα φύλλα όπως θα δούμε στην παρακάτω φωτογραφία.
Προσθέτουμε τον κιμά σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία γάστρα και βάζουμε μέσα την φόρμα. Γεμίζουμε την γάστρα με νερό, περίπου δύο δάχτυλα, σαν μπεν μαρί. Προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Λαχανοντολμάς σε φόρμα κέικ! Ιδανικό συνοδευτικό για μπουφέ
Τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και σκεπάζουμε το καπάκι της γάστρας ή του τηγανιού. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1μιση ώρα. Περιμένουμε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.
Tips για τον λαχανοντολμά τούρτα
Το νερό πρέπει να είναι δύο δάχτυλα από την φόρμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Στεργιου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή