Γνωρίζετε πόσες θεραπευτικές ιδιότητες έχει το λάχανο;Να σας πω την αλήθεια,εγώ δεν ήξερα,κάποια φορά όμως που η μικρούλα μου είχε πολύ βήχα και έψαχνα τι μπορώ να της δώσω μαζί με το σιροπάκι της για να γίνει πιο γρήγορα καλά,συνάντησα το ζουμί του λάχανου να αναφέρεται κατά του βήχα και της βραχνάδας και όχι μόνο!Είναι πολύ θρεπτικό αυτό το λαχανικό!Έχει βιταμίνη C,ασβέστιο,ωμέγα-3 λιπαρά(και όμως ναι!),φυτικές ίνες,αντικαρκινικές και αντι-υπερτασικές ιδιότητες,βοηθά σε περιπτώσεις αϋπνίας και νευρικών διαταραχών και πόσα ακόμα(δες πόσο θρεπτικό είναι το λάχανο εδώ).Γι αυτό συχνά να το βάζετε κι εσείς στο τραπέζι σας!Εκτός από ωμή σαλατούλα,που θα σας χαρίσει όλα τα θρεπτικά του συστατικά,μπορείτε να το δοκιμάσετε και με ρύζι,!Να προσέξετε όμως το χρόνο βρασμού για να πάρετε όσο το δυνατό περισσότερες βιταμίνες.
υλικά(για 2 μερίδες)
100γρ καστανό ρύζι
250γρ λάχανο
3 καρότα
1 μικρό ματσάκι σέλινο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι
λάδι
εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι και το σουρώνουμε πέντε λεπτά πρίν να είναι έτοιμο,να κρατάει δηλαδή.Κόβουμε σε λεπτές φετούλες τα καρότα και τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε το σέλινο και το λάχανο.Σοτάρουμε σε λίγο λαδάκι τα λαχανικά μας,μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν,ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,το ρύζι,λίγο λάδι και ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών,τόσο ώστε να τα καλύπτει καλά.Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν, με κλειστό καπάκι, μέχρι να είναι όλα μαλακά.Θέλουμε να μείνει λίγο ζουμάκι στην κατσαρόλα για να χυλώσει το φαγάκι,γι αυτό αν δείτε ότι δεν έχει το φαγητό υγρά και δεν είναι ακόμα έτοιμο,προσθέστε λίγο ζεστό νεράκι.Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο φρέσκο λαδάκι.Απολαμβάνουμε ζεστό,αλλά και χλιαρό,μαζί με τυράκι!
Ελπίζω να σας αρέσει!!!