Close
Λαχταριστά αλμυρά γεμιστά χωνάκια

Αυτά τα αλμυρά χωνακια είναι μια απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή που στόλισε το τραπέζι, εντυπωσίασε, τρώγονται άνετα σε θερμοκρασία δωματίου, ζεστά ή κρύα, και διατηρούνται άνετα στο ψυγείο για τρεις μέρες σκεπασμένα σε μεμβράνη φαγητού η αεροστεγες τάπερ.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο για πίτες της αρεσκείας σας
1 βαζάκι λιαστές ντομάτες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
Ανθότυρο, κατικι και φέτα
Ρίγανη και λαδάκι

Δείτε ακόμη: Εύκολα χωνάκια για το παιδικό party χωρίς ψήσιμο!

Οδηγίες

1. Η συνταγή αν βάλετε όλο το φύλο βγάζει περίπου 30 χωνακια. Κάντε τα όπως και στην φωτογραφία κόβοντας το φύλο σε λωρίδες πλάτους περίπου οσο η παλάμη σας και τυλίξτε χωνακια. Αλειψτε εσωτερικά με λίγο λαδάκι και κάντε μια μπαλίτσα από λαδόχαρτο. Αυτή η μπαλίτσα θα μπει μέσα στα χωνακια για να τα κρατήσει ανοιχτά να μην σας κλείσουν. Τοποθετήστε τα ένα ένα σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί, αλειψτε με λαδακι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 160 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.

Λαχταριστά αλμυρά γεμιστά χωνάκια

Δείτε ακόμη: Χωνάκια γεμισμένα με σοκολάτα γάλακτος από τον Στέλιο Παρλιάρο

2. Αφού δίνω μια ιδέα πως μοιάζουν, περνάμε στην γέμιση. Λιώνουμε τα τυρακια μας με ένα πιρούνι, ψιλοκόβουμε τις λιαστές και την πιπεριά, ριχνουμε λίγο λαδάκι και ρίγανη και ανακατευουμε ίσα να αναμειχθούν. Το ποσό πιπεριά και λιαστη θα βάλετε εξαρτάται από το γούστο σας. Δοκιμάζετε και προχωράτε. Γεμίζουμε τα χωνακια μας και αν περισσέψει μείγμα μπορείτε να το βάλετε δίπλα στο πιάτο για να πάρει όποιος θέλει. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου η τα αφήνουμε στον ζεστό φούρνο να πάρουν θερμοκρασία.

Και φυσικά μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα χαρτάκια πριν γεμίσετε! ?? Καλή σας όρεξη!

Πηγή: daddy-cool.gr