ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
600 γρ κιμάς ελιά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι μπαχάρι
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Δείτε ακομα: Κιμάς με Λαχανικά σε Φόρμα στο Φούρνο που θα λατρέψουν μικροί και μεγαλοι!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
2 κούπες ζωμό βοδινού εγώ βράζω κνορ
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι.
Δείτε ακόμα: Το πιο εύκολο και αφράτο Cheesecake &Αξίζει να το δοκιμάσετε!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το κρεμμύδι, το οποίο θα ψιλοκόβουμε και το τηγανίζουμε σε μια κουταλιά βούτυρο να μαλακώσει και να πάρει μια πιο ισχυρή γεύση.
Αφήστε το κρεμμύδι να κρυώσει και έπειτα ρίξτε το στον κιμά μαζί με τη φρυγανιά, το αυγό, το μαϊντανό, το μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.
Φτιάξτε μικρά κεφτεδάκια και τηγανίστε λίγα λίγα στο τηγάνι περίπου για δυο λεπτά να πάρουν χρώμα..
Βάλτε τα κεφτεδάκια σε ένα πυρέξ.
Δείτε ακομα:Εύκολα και γρήγορα πιτσάκια !!! Δοκιμάστε τα!!
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και διαλυθεί αργά σε αυτό το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ακόμα και προσθέτουμε σε λίγα λεπτά το προετοιμασμένο ζωμό, την κρέμα γάλακτος την μουστάρδα την σόγια και λίγο μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύεται μέχρι να πήξει λίγο.
Τέλος, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε την σάλτσα στα κεφτεδάκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πήξει να αλλάξει χρώμα και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε με ότι θέλετε ..Πατάτες, ρύζι η με πουρέ.