Υλικα:
1 φαριναπ κοκκινο
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2 σακουλάκια ινδική καρύδα
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
2 ξυλακια κανελα
Εκτελεση:
Aνακατεύουμε το καλαμποκέλαιο με την πορτοκαλάδα και ινδική καρυδα (50γρ.) από το ένα σακουλάκι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας, να γίνει μία ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθουμε μπαλάκια σε σχημα καρυδιου και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί η λαδοκολα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βραζουμε 5 λεπτα και όταν κρυώσουν τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, τα γυρίζουμε και απο τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα κυλάμε στην ινδική καρύδα.
Αφήνουμε να κρυώσουν. Βγαινουν 50 κομματια.Υπέροχη, εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή…
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Artemis Stamatis
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα