Close

Λαχταριστά Μπισκότα σοκολάτας με αβοκάντο, χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι και ελάχιστη ζάχαρη

Λαχταριστά Μπισκότα σοκολάτας με αβοκάντο, χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι και ελάχιστη ζάχαρη

Aπό την Ιωάννα Μανδηλάρη, ολιστική διαιτολόγο-διατροφολόγο και blogger threpsisnutrition.com

Με μόλις 80 θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και καλά λιπαρά, αυτά είναι τα πιο εύκολα,νόστιμα και υγιεινά μπισκότα που μπορείς να φτιάξεις.

 

Μπισκότα Σοκολάτας με Αβοκάντο – Υλικά:

1 αβοκάντο ώριμο
1/4 κούπα μέλι / σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
1/2 κούπα σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 κούπα αμυγδαλοβούτυρο / φυστικοβούτυρο
1 αυγό
1/4 κ.γλ αλάτι προαιρετικά
2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή φασόλι βανίλιας

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ το αβοκάντο με τη γλυκαντική ουσία, μέχρι να γίνει ομοιογενής κρέμα
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις σταγόνες) και χτυπάμε. Η υφή θέλουμε να είναι παχύρρευστη και κολλώδης.
Προσθέτουμε αν θέλουμε, σε αυτό το σημείο, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, την οποία λαδώνουμε ελαφρά για να αφαιρούνται ακόμη πιο εύκολα τα μπισκότα
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, και τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους. Στρώνουμε λίγο με το κουτάλι αν χρειάζεται
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά

Πηγή: shape