Η λιχουδιά του Σαββατοκύρικου!
Δείτε ακόμη: Λαχταριστά donuts με nutella που θα σας ξετρελάνουν
Υλικά που θα χρειαστείτε για 9 ντόνατς:
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
75 γρ. βούτυρο
75 γρ. ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο
1-2 κ.σ. γάλα
λίγο ξύσμα λεμονιού
225 γρ. φράουλες ή άλλο φρούτο όπως μούρα (προαιρετικά)
250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος
55 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
500 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Δείτε ακόμη: Cupcakes σαν ντονατς γεμιστά με nuttela
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε με τα δάχτυλά σας το μείγμα, μέχρι που να γίνει σαν σωρός από ψίχουλα.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χτυπημένο αυγό και συνεχίζετε το ζύμωμα.
- Προσθέτετε και το γάλα και ζυμώνετε 2-3′ λεπτά ακόμη.
- Απλώνετε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό, πάχους 1,2 εκ. και κόβετε με κουπ πατ 9 στρογγυλά ντόνατς.
Δείτε ακόμη: Αφράτα ντόνατς και συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα από την φίλη μας Άρτεμις! Οι δικές σας συνταγές!
- Ψήνετε στους 190°C, 12-15′, μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε εν τω μεταξύ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με 1 κουταλιά από την άχνη.
- Μόλις τα ντόνατς κρυώσουν, τα ανοίγετε στη μέση με μαχαίρι. Γεμίζετε με την κρέμα (και κομμάτια φράουλας).
- Βουτάτε το μισό στη σοκολάτα και αφήνετε να κρυώσει.
- Εναλλακτικά, πασπαλίζετε τα ντόνατς με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.
Πηγή: 4moms.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη