Close

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες !!!

Τι θα χρειαστείτε

Για 12 πιτάκια, χρειάζεστε μόνο
300 γρ. ζαμπόν σε φέτες,
12 φέτες τυρί έμενταλ,
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα,
½ κούπα βούτυρο,
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη,
1 κ.σ. σάλτσα γουόρτσεστερ σως
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.

Δείτε ακόμη: Πικάντικη Ζαμπονοτυρόπιτα με φέτα!

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1
Ξεκινήστε απλώνοντας τη ζύμη σε μία μεγάλη επιφάνεια κοπής μέχρι να έχετε ένα ορθογώνιο φύλλο, 30×40 cm περίπου.

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Βήμα 2

Επάνω στο φύλλο απλώστε τις φέτες ζαμπόν.

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Δείτε ακόμη: Ζαμπονοτυρόπιτες με το μαγικό ζυμαράκι της Αργυρώς

Βήμα 3

Επαναλάβετε με το Έμενταλ.

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Βήμα 4

Κατόπιν, πιάστε το φύλλο από τις άκρες της μικρότερης πλευράς και τυλίξτε σφιχτά προς την άλλη μεριά.

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Βήμα 5
Κόψτε 12 ίσα κομμάτια (υπολογίστε 2,5 cm το καθένα).

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Βήμα 6

Τοποθετήστε ξαπλωτά μέσα σ’ ένα ταψάκι.

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Βήμα 7
Τώρα, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε σε μεσαία φωτιά το βούτυρο, τη σάλτσα, τη μουστάρδα και τον παπαρουνόσπορο.

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Βήμα 8
Ανακατέψτε το μείγμα ώσπου να δέσει και να γίνει απαλό.

Περιχύσετε ομοιόμορφα το μείγμα επάνω στα πιτάκια. Αν δε θέλετε να τα ψήσετε αμέσως, βάλτε το ταψί στο ψυγείο για αργότερα.

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!!!

Αν θέλετε, πάλι, βάλτε τα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά-καλά.
Και να τα! Υπέροχα ζαμπονοτυροπιτάκια, αφράτα και ζουμερά από μέσα, τραγανά και καπνιστά απ’ έξω, καταδικασμένα να σκανδαλίσουν τους καλεσμένους και ν’ απογειώσουν το πάρτι σας.

Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.gr