Το καταλληλότερο συνοδευτικό για τα ψητά αλλά τρώγονται με μανία και σκέτες.
Τι υλικά θα χρειαστείτε:
4 μεσαίες πατάτες πολύ καλά πλυμμένες
1/2 κ.γλ. πάπρικα
1/8 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
1/8 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας
1/8 κ.γλ. σκορδόσκονη
1/8 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
1/8 κ.γλ. αλάτι
1/8 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γλ. αποξηραμένος μαϊντανός
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
1/2 κούπα sour cream (ξινή κρέμα)
Η εκτέλεση:
Τοποθετήστε τις πατάτες με τη φλούδα μέσα σε μία κατσαρολίτσα και καλύψτε με όσο νερό χρειάζεται. Βράστε τις γύρω στα 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βγάλτε τις από την κατσαρόλα και αφήστε να κρυώσουν καλά.
Σε ένα μπολάκι αναμείξτε όλα τα μπαχαρικά.
Αφού κρυώσουν οι πατάτες σκουπίστε τις πολύ καλά και κόψτε τις οριζόντια, ώστε κάθε κομμάτι να έχει φλούδα. Τοποθετήστε τις με τη φλούδα κάτω σε ένα ταψάκι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε προσεκτικά με το μείγμα μπαχαρικών, ώστε να πάει σε όλο το μέρος της πατάτας. Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε για 1 ώρα να τραβήξουν τις γεύσεις και τη μυρωδιά των μπαχαρικών.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στο γκριλ και ψήστε σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε με ψητά κρέατα ή κοτόπουλο και sour cream στο πλάι.
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία