Λαχταριστές σοκολατένιες καριόκες με κέικ, καρύδια, λικέρ, καφέ και επικάλυψη ανάμεικτης σοκολάτας! Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για καριόκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας έχει περισσέψει, από κέικ και μπισκότα μέχρι μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Αυτές οι καριόκες είναι τόσο λαχταριστές που δύσκολα κάποιος θα καταφέρει να μείνει μόνο στο ένα κομμάτι! Ιδανικές για κέρασμα, για γιορτές, τα Χριστούγεννα αλλά και για τις καθημερινές μας λιγούρες. Φτιάξτε την συγκεκριμένη συνταγή και θα μας θυμηθείτε!
- κεικ 1 κιλό περίπου σοκολάτας
- καφές 3 κουταλιές μεγάλες
- καρυδια 200 γρ τριμμένα
- λικέρ 50 ml
- βανίλια 2
Υλικά
- ζαχαρη 2 ποτήρια
- νερό 1 ποτήρι
- κακαο 2 κσ
- κουβερτουρα 2 με 4 για την επικάλυψη
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κέικ σε ψίχουλα τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον καφέ τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λικέρ και το σιρόπι, το οποίο το έχουμε αφήσει να κρυώσει (δεν το ρίχνουμε όλο το σιρόπι μαζί γιατί μπορεί να μην χρειαστεί). Ανακατεύουμε σιγά σιγά προσέχουμε να μην λασπώσει το μείγμα (θέλουμε να το πλάσουμε ακριβώς σαν σαλάμι). Το βάζουμε σε λαδόκολλα και μεμβράνη και το τυλίγουμε καλά το βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 με 3 ώρες ή όλη την νύχτα καλύτερα. Αφού παγώσει το κόβουμε φέτες και βουτάμε σε κουβερτούρα και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο. Είναι πεντανόστιμες με υπέροχη γεύση καφέ!
Η συνταγή είναι της Georgia Chatzimanoli-Grimwood
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ