Απλή και πεντανόστιμη σπανακόπιτα. Μια εύκολη συνταγή για μια πανεύκολη πίτα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας μαγειρικές συνήθειες.
Υλικά συνταγής
1 κιλό φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
5 αβγά, χτυπημένα
1 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί της επιλογής σας
1 1/2φλ. τσαγιού τυρί φέτα ή ανθότυρο [ή μισό-μισό]
αλάτι *- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και λαδώστε μια φόρμα για τάρτες (ή ένα πυρέξ).
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσει την περισσότερη υγρασία.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξετε τα αβγά, τα άσπρα τυριά, το 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι και τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν.
Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα, πασπαλίστε με το κίτρινο τυρί και ψήστε το για 30 “ περίπου.
* Προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία