Μια πεντανόστιμη πίτα λαχανικών σε ρολάκια για να την απολαύσετε εσείς και αυτοί που αγαπάτε! Εμείς την δοκιμάσαμε και αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας, αφού η νοστιμιά της, δεν συγκρίνεται. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
- κολοκυθάκια 2 μέτρια κομμένα κυβάκια
- μελιτζάνα 2 μέτριες φλάσκες κομμένες κυβάκια
- καρότο 1 μεγάλο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
- κρεμμυδι 1 ματσάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
- κρεμμυδι 1 ξερό σε κυβάκια
- μαιντανος Κατά βούληση ψιλοκομμένο
- άνηθος Κατά βούληση ψιλοκομμένο
- δυοσμος Κατά βούληση ψιλοκομμένο
- αυγα 4-5 χτυπημένα
- κεφαλοτύρι 200 γρ περίπου πικάντικο τριμμένο
- φέτα 250 γρ σκληρή πιπεράτη τριμμένη με το χέρι
- αλατι Ανάλογα την ποσότητα των τυριών
- πιπέρι Ανάλογα την ποσότητα των τυριών
- ελαιολαδο Κατά βούληση
- ρυζι Μια μεγάλη χούφτα
Υλικά
Εκτέλεση για πίτα λαχανικών
Παίρνουμε ένα κομμάτι ύφασμα από μαξιλαροθήκη και στύβουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Στο ίδιο ύφασμα στύβουμε και πάλι τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε και αυτές στην ίδια λεκάνη, που βάλαμε τα κολοκυθάκια.
Δείτε ακόμα Πίτα με σπανάκι και διάφορα λαχανικά (και νηστίσιμη)
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ανοίγουμε το φύλλο, το λαδώνουμε και προσθέτουμε την γέμιση. Τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρολάκια ή ως γνωστόν μπαστουνάκια. Αφού βάλουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας, την λαδώνουμε λίγο και τοποθετούμε σε αυτήν τα ρολάκια μας.
Στο τέλος, λαδώνουμε τα ρολάκια μας από πάνω, τα βρέχουμε και με λίγο νερό κι αν θέλουμε προσθέτουμε σουσάμι.
Δείτε ακόμα Νηστισιμη πιτα λαχανικων
Στο τέλος λαδώνω από πάνω την πίτα, βρέχω και με λίγο νεράκι και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Εκτέλεση για την ζύμη
Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια. Αφού την ετοιμάσουμε, την σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη για 15-20 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε να την αφήσετε για 30 λεπτά, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Δείτε ακόμα Εύκολες πίτες με πιπεριές και γιαούρτι χωρίς φούρνο!
Extra tips:
Τα κολοκυθάκια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με αλάτι και τα αφήνουμε μέχρι να “ιδρώσουν” .
Τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε βάλει νερό και αλάτι. Τις βυθίζουμε και βάζουμε από πάνω τους ένα πιατάκι για να τις διατηρεί βυθισμένες.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Vana Zouka
που την δημοσίευσε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: Daddy – Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία