Λαχταριστή πίτα μεξικάνα
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
10 φέτες κασέρι
10 φέτες γαλοπούλα βραστή
1 φλυτζάνι τσαγιού μανιτάρια
1 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινες και πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, αφού πρώτα το έχουμε ξεπαγώσει. Στο μισό του φύλλου απλώνουμε 2 κουταλιές κέτσαπ, τις μισές φέτες κασέρι, τις μισές φέτες γαλοπούλα, λίγα μανιτάρια, λίγες πιπεριές και τη μισή από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Κλείνουμε το φύλλο με το υπόλοιπο μισό που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Τέλος αλείφουμε την επιφάνειά τους με λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου μισή ώρα.
Ο τρόπος με τον οποίο διπλώνουμε τα φύλλα, αντί να το τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο, χρησιμεύει για να το κόψουμε κατόπιν φέτες ρολό. Αν όμως θέλουμε μπορούμε να κόψουμε και τετράγωνα κομμάτια.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα