Δεν έχω καλύτερη από αυτήν…Δοκιμάστε την!!!
Υλικά :
1 πακέτο φύλλα κρούστας
4 αυγά
200 γρ.γιαούρτι 0%ή 2% λιπαρά
250 γρ.βούτυρο τύπου Lourpak ή μαργαρίνη λιωμένο αλλά όχι ζεστό
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
3/4 κούπας (περίπου 180 με 200 γρ.) ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Υλικά για το σιρόπι:
Μετράμε με ένα μεγάλο ποτήρι του νερού
3 ποτήρια ζάχαρη
4 1/2 ποτήρια νερό
φλούδα και χυμό 2 πορτοκαλιών
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
Εκτέλεση :
Μ’ένα ψαλίδι κόβω σε λωρίδες το φύλλο.
Τα ξεχωρίζω καλά να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους σ ένα ταψί μεγάλο.
Αν τα αφήσω να στεγνώσουν κιόλας δύο ωρίτσες ακόμα καλύτερα.
Σ ένα μπολ χτυπάω με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη,ρίχνω και τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα να γίνουν μια κρέμα.
Προσθέτω τα κομμένα φύλλα λίγα λίγα ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ρουφήξουν όλη την κρέμα.
Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 25Χ35 και ψήνω στους 180 για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει καλά, πάνω και κάτω.
Εντωμεταξυ βράζω το σιρόπι 8-10 λεπτά περίπου και στο τέλος ρίχνω τη βανίλια.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι. Θα το ρουφήξει όλο και θα είναι όσο πρέπει.
Αν θέλουμε παραπάνω σιρόπι φτιάχνουμε μισή δόση παραπάνω.
Πρόσθεσα εγώ στην συνταγή το παρακάτω … Έκοψα σε φέτες πορτοκάλι το έβρασα για 3 λεπτά από 4 φορές χύνοντας το νερό να μην είναι πικρό και στο τέλος έβαλα με το μάτι λίγο νερό και ζάχαρη μαζί και τις φέτες σε κατσαρολίτσα –πρόσεξα μην μου χαλάσουν σε σχήμα– και τις έβρασα μέχρι να δέσει το σιρόπι .
Άφησα να κρυώσουν και στόλισα το υπέροχο γλυκό –αυτό μπορείτε να το παραλείψετε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή την έφτιαξα από Λιχουδιές της Σόφης
Πηγή: mageirikhkaisuntagesΕιδήσεις σήμερα
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ποια είναι τα απόλυτα τυχερά ζώδια του Δεκεμβρίου 2024
- Γεράσιμος Μιχελής : 19 χρόνια μετά ο «Κακός» του “Παρά 5” είναι ένας άλλος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Netflix : Όλοι οι κρυφοί κωδικοί για την πλοήγηση και την εξερεύνηση περιεχομένου
- Κωνσταντίνος Αργυρός : Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα- Ολες οι λεπτομέρειες