Η πιο λαχταριστή σοκολατόπιτα που έχετε φτιάξει! Για μικρούς και μεγάλους και για όλες τις περιστάσεις είναι το τέλειο γλυκό!
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 3 κούπες
- νερό 2 κούπες
- βανίλια 2
- κακαο 6 κουταλιές της σούπας
- σπορέλαιο μισή κούπα
- σοδα μισό κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κούπα
- αλατι λίγο
Υλικά
- ζαχαρη 3 κούπες
- νερό 2,5 κούπες
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
Για το σιρόπι
- γάλα εβαπορέ 200 γραμμάρια αδιάλυτο
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια σε κομματάκια
- μελι 1 κουτάλια της σούπας
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι! Τοποθετούμε το μιγμα σε (30 ταψί) και ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς(το κοιτάμε με ξυλάκι από σουβλάκι εάν ψήθηκε γιατί διαφέρουν οι φούρνοι)!!!
Σιρόπι:
Βράζουμε την ζάχαρη,το νερό την κουβερτούρα για 3 λεπτά(μετράμε από την ώρα που αρχινάει να βράζει)!Τρυπάμε παντού την σοκολατοπιτα με ξυλάκι από σουβλάκι και χλιαρή ρίχνουμε καυτό σιρόπι!
Γλασσο:
Ζεσταίνουμε καλά το εβαπορέ ρίχνουμε το μελί και την κουβερτούρα ανακατεύουμε να γίνει λείο και το αφήνουμε 2 λεπτά και στην συνεχεία το τοποθετούμε πάνω στην σοκολατοπιτα!!!!(ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑΠ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΜΕ 1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ)!!
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές