Τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα Κρήτης…❣❣❣
1 φύλλο κουρού
2 πράσα μεγάλα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
7 φέτες ζαμπόν
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Πλένουμε καλά τα πράσα, το κρεμμυδάκι και τα κόβουμε κομματάκια, όπως και το ζαμπόν. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρεψει,
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι,.
Ρίχνουμε τα πράσα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά..
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ( 27 εκ.) και απλώνουμε το φύλλο κουρού.
Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε την γέμιση μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 35-40 λεπτά.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα