Λαχταριστή τούρτα Ferrero Rocher για κέρασμα ή γενέθλια!
- αυγα 6
- ζαχαρη 200 γρ.
- αλευρι 120 γρ.
- κορν φλαουρ 65 γρ.
- κακαο 40 γρ.
- κανελά μισό κ.γ.
- μπέικιν πάουντερ 1κ.γ.
- αλατι μια πρέζα
- φουντουκι 80 γρ. καβουρδισμένα και αλεσμένα
- βουτυρο 40 γρ. λιωμένο
Υλικά
- κουβερτουρα 150 γρ. λιωμένη
- φουντουκι 100 γρ. καβουρδισμένα
- κρεμα γαλακτος 400 γρ.
- ζελατίνη ένα φακελάκι σκόνη
- ζάχαρη άχνη 50 γρ.
Για την κρέμα
- πραλίνα 80 γρ. φουντουκιού
- κουβερτουρα 50 γρ. λιωμένη
- μασκαρπονε 100 γρ.
Για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε το βούτυρο και όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε τσέρκι, ταψάκι 26 εκ. και ψήνουμε στους 170°C για 35 περίπου λεπτά (εγώ χώρισα το μείγμα σε δύο τσέρκι 20 εκ).
Εκτέλεση
Για την κρέμα :
Αλέθουμε τα φουντούκια με την άχνη, ρίχνουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση :
Κόβουμε το παντεσπάνι στα 2 (εγώ την έκανα τετραώροφη).σε κατσαρολακι βάζουμε τη ζελατίνη με 3κ.σ. νερό και ανακατεύουμε να λιώσει.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα την μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το μίξερ, ρίχνουμε και την υπόλοιπη.
Στο κατσαρολάκι με τη ζελατίνη βάζουμε 3 κουταλιές από την κρέμα, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κρέμα
Με λίγο Baileys έβρεξα κάθε παντεσπάνι και άπλωσα την κρέμα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης μαζί και απλώνουμε σε όλη την τούρτα (συμβουλευτείτε και τις φωτογραφίες).
Καλή επιτυχία.
Η συνταγή είναι της Δάφνη Λεμονάκη.