Τούρτα με κρέμα και γλάσο λεμόνι. Μια φανταστική τούρτα με αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι, ελαφριά, μοσχοβολιστή κρέμα λεμόνι και υπέροχο γλάσο λεμονιού. Αν σας αρέσουν οι λεμονάτες γεύσεις αυτή η τούρτα με την αέρινη υφή και την υπέροχη δροσερή γεύση θα σας ενθουσιάσει.
- αυγα 5
- ζαχαρη 150 γρ
- αλευρι 150 γρ
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ
- νερό 2 κ.σ.
- λεμονι Ξύσμα από 1
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- αυγα 3
- κορν φλαουρ 5 κ.σ.
- γάλα 2 κούπες
- ζαχαρη 1/2 κούπα
- λεμονι 1/4 κούπας χυμό
- λεμονι Ξύσμα από 1
- βουτυρο 4 κ.σ.
- κρεμα γαλακτος 400 γρ.
- ζάχαρη άχνη λίγη
Για την κρέμα λεμόνι
- ζαχαρη 1 κούπα
- νερό 1 κούπα
- κορν φλαουρ 2 κ. σ. + 2 κ. γ
- λεμονι 4 κ.σ χυμό
- χρώμα ζαχαροπλαστικής Λίγο κίτρινο
Για το γλάσο λεμόνι
Η τούρτα μας σήμερα έχει την μοναδική ντελικάτη, λεπτή γεύση του λεμονιού και είναι πλημμυρισμένη με τα πληθωρικά του αρώματα. Είναι ιδανική για κέρασμα σε γιορτή, γενέθλια άλλα και σαν επιδόρπιο στο επίσημο ή το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Επίσης είναι το τέλειο, δροσερό γλυκό για τα ζεστά, καλοκαιρινά, απογεύματα.
Αυτή η ανάλαφρη πεντανόστιμη τουρτα θα τους ξετρελάνει όλους και θα ικανοποιήσει γευστικά ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Αξίζει να την δοκιμάσετε, σίγουρα θα γίνει ανάρπαστη και θα σας την ζητάνε συνεχώς!
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν για 2 με 3 λεπτά στο μίξερ.
Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν. Στην συνεχεία αδειάζουμε το μείγμα μας σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ. αφού βάλουμε πρώτα λαδόκολλα και μετά βουτυρώσουμε γύρω-γύρω. Τοποθετούμε την φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα λεμόνι
Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη,τα αυγά και το χυμό λεμονιού. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μιας μέσα στη κατσαρόλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ζωηρά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το ξύσμα και
το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει βάζοντας επάνω στην επιφάνειά της πλαστική μεμβράνη. Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη σε σαντιγί και ενσωματώνω απαλά τις δύο κρέμες.
Για το γλάσο λεμονί
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο νερό και το ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρολίτσα με την ζάχαρη και το λεμόνι. Το ζεσταίνουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζω λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Kalaitzidou