Πόσοι από σας έχετε δοκιμάσει τούρτα με χουρμάδες; Και όμως θα είναι από τις πιο νόστιμες και λαχταριστές τούρτες που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα!
- χουρμάδες 350 γρ χωρίς κουκούτσι
- καρυδια 350 γρ
- αυγα 5 μεγάλα ( μόνο τα ασπράδια)
- ζαχαρη 1 φλ. (200 γρ)
- ζάχαρη άχνη 1 φλ. (130 γρ)
- αλατι 1 πρέζα
- βανίλια 2
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- κρεμα γαλακτος 700 γρ
Υλικά
Συνταγή για τούρτα από χουρμάδες, καρύδια και σαντιγί με απλά υλικά. Μία εύκολη χουρμαδοτούρτα ιδανική για κέρασμα ή γενέθλια. Εϊναι πραγματικά πολύ απολαυστική, και θα αρέσει πολύ και στα παιδιά! Ελαφριά και δροσερή που αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Εκτέλεση
Ψιλοκόβω τους χουρμάδες και τα καρύδια με το μαχαίρι….δεν τα βάζω στο μπλέντερ γιατί δεν θέλω να λιώσουν. Ανακατεύω τους χουρμάδες με τα καρύδια μαζί καλά για να μην κολλάνε μεταξύ τους οι χουρμάδες.
Στον κάδο του μίξερ βάζω τα ασπράδια μαζί με μια πρέζα αλάτι και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα.
Όταν η μαρέγκα μας αφρατεψει αρχίζω να ρίχνω βροχηδον την κρυσταλλική ζάχαρη . Έπειτα κουταλιά κουταλιά προσθέτω και την άχνη.
Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να έχω μια πολύ πολύ σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Προσθέτω τις βανίλιες και λίγο λίγο το κονιάκ. Χτυπάω να ενσωματωθούν.
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω μέσα στη μαρέγκα τους χουρμάδες με τα καρύδια.
Με μια μαριζ ανακατεύω απαλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά!!! Παίρνω ένα ταψάκι 32 εκ. το βουτυρώνω και στρώνω καλά μια λαδόκολλα!!! Βάζω το μείγμα μου μέσα και το στρώνω καλά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 25-30 λεπτά περίπου. Θα πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρώμα το γλυκό μας. Ελέγχω με ένα μαχαίρι αν βγαίνει στεγνό.
Αφήνω να κρυώσει το γλυκό καλά και το γυρίζω σε μια πιατελίτσα.
Βγάζω προσεκτικά την λαδόκολλα.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με μια κ.σ άχνη σε σαντιγί και γαρνίρω το γλυκό.
Πασπαλίζω με επιπλέον καρύδι χουρμάδες και λίγη σοκολάτα τριμμένη!!!! Καλή επιτυχία!!!!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou