Υλικα
Θα χρειαστούμε ένα μετρίου μεγέθους πυρέξ.
200 gr γκούντα,
200 gr ένταμ,
200 γρ μοτσαρέλα,
200 gr ρεγκάτο όλα τριμμένα,
200γρ γραβιερα,
500 γρ φετα.
Τα υπόλοιπα υλικά είναι:
1 πακετο (περιπου 280 gr) βούτυρο lurpak,
1λίτρο φρέσκο γάλα,
3 αυγά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι.
Εκτέλεση
Λιώνουμε όλο το βούτυρο και απλώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι στον πάτο του πυρέξ αφού το έχουμε ξεπαγώσει σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες.
Πάνω από την πρώτη στρώση του φύλλου ρίχνουμε το μισό βούτυρο.Αφού έχουμε ανακατέψει όλα τα τριμμένα τυριά,παίρνουμε τα μισά από αυτά και τα απλώνουμε στο πυρέξ,από επάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι (κρατώντας ελάχιστο για το τέλος).Τώρα σειρά έχει το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο το οποίο περιχύνεται ομοιόμορφα.
Από επάνω τοποθετούνται τα υπόλοιπα τυριά(ανακατεμένα) και όσο φύλλο κανταΐφι είχαμε προηγουμένως κρατήσει.Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και το περιχύνουμε πάνω από την τυρόπιτα χωρίς να φοβηθούμε τα πολλά υγρά διότι το συγκεκριμένο φύλλο θα το απορροφήσει όλο.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι το φαγητό μας να πάρει ένα έντονο χρυσαφί χρώμα.Όταν η τυρόπιτα είναι έτοιμη βγαίνει από τον φούρνο και αφήνουμε 10′ να σταθεί πριν την κόψουμε.
H συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο Facebook Γιαγιά Μαίρη Εν δράσει
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια