Υλικά
2500 γραμ καρπούζι
2 κιλα ζάχαρη
700 γραμ νερό
2 κσ γλυκόζη
3 ξυλαράκια κανέλα
5-6 φύλλα αρμπαρόριζα
2 λεμόνια τον χυμό
για το ασβεστόνερο
4 κσ ασβέστη
4 λίτρα νερό
Δείτε ακόμα: Γρανίτα καρπούζι
Καθαρίζουμε το καρπούζι και το κόβουμε σε κομματάκια περίπου 3 εκατοστά.
Προσοχή να φύγει το πράσινο μέρος της φλούδας καλά γιατί αλλιώς όταν βράσει θα είναι σκληρό.
Αν όμως σας συμβεί αυτό άπλα κόβετε για δεύτερη φορά ακόμα λίγο από το πράσινο μέρος.
Ετοιμάζουμε τον ασβέστη!!!!!!!!!!
Λιώνουμε τον ασβέστη και τον αφήνουμε μισή ωρίτσα να καθαρίσει η θολούρα από το ανακάτεμα τότε παίρνουμε το καθαρό νερό και βάζουμε σε μια λεκανίτσα το καρπούζι με το καθαρό ασβεστόνερο για 3 ώρες!!!!
Δείτε ακόμα: Μπισκοτάκια καρπουζι μια τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι!
Μετά τις 3 ώρες ξεπλένουμε με πολλά νερά το καρπούζι και το ζεματάμε 3 φορές σε μπόλικο νερό και το σουρώνουμε!!!
Στην συνέχεια βάζουμε πάλι το καρπούζι στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε την ζάχαρη και το νεράκι και τα βράζουμε για 20 λεπτά, Μετά την βγάζουμε από την φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε μια νύχτα να βγουν τα υγρά από το καρπούζι μας!!!!!!
Την επόμενη μέρα βράζουμε ξανά προσθέτοντας την κανέλα και την αρμπαρόριζα δεμένη με μια κλωστή, όταν κοντεύει να δέσει το γλυκό μας ριχνουμε την γλυκόζη και τον χυμό λεμονιού!!!!!!!!!!
Δείτε ακόμα: Καρπούζι RKT! γλύκισμα με καλοκαιρινή εμφάνιση!
Δεμένο γλυκάκι είναι όταν σε ένα κρύο πιατάκι ρίχνουμε μια σταγόνα σιρόπι και αυτό μένει σαν κόμπος.
Αν σπάει η σταγόνα τότε θέλει λιγάκι ακόμα βράσιμο.
Όταν όλα είναι έτοιμα μοιράζετε το γλυκάκι στα βαζάκια και μετά γεμίζετε με σιρόπι μέχρι το χείλος του βάζου κλείνετε καλά και τα βάζετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν………………….
Προσοχή να είναι καλά δεμένο το σιρόπι γιατί αλλιώς θα σας χαλάσει το γλυκάκι σας!!!
Αν δεν θέλετε να κάνετε το γλυκάκι σας με ασβέστη βάζετε το καρπούζι για μια νύχτα σε μια λεκανίτσα με χυμό λεμονιού και νερό και την επόμενη μέρα το ξεπλύνετε και κάνετε την διαδικασία του βρασμού με την ζάχαρη.
Για κάθε κιλό φλούδα θέλετε χυμό από ένα λεμόνι.
Είναι λιγάκι μπελαλίδικο γλυκό αλλά αξίζει τον κόπο!!!! το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!!!!! καλή σας επιτυχία!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο Facebook: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει