Ένα κέικ αφρός με ινδοκάρυδο σιροπιασμένο με σοκολάτα! Τα παιδιά θα το λατρέψουν και θα το ζητούν συνέχεια!
- αυγα 4
- ζαχαρη 7 φλιτζάνια του καφέ
- ηλιέλαιο 4 φλυτζάνια του καφέ
- βανίλια 2
- σιμιγδαλι 2 φλυτζάνια του καφέ ψιλό
- γάλα 4 φλιτζανάκια του καφέ
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 8 φλιτζάνια του καφέ
- ινδοκαρυδο 150 γραμμάρια για την επικάλυψη
Υλικά
- νερό 2 φλυτζάνια του τσαγιού
- ζαχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού
- λεμονι φλούδα από
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια κομμένη σε κομματάκια
Για το σιρόπι
Θα σας μιλήσω λίγο για αυτό το κέικ το οποίο είναι πολύ πολύ παλιά συνταγή το φτιάχνουν οι νοικοκυρές όλες εκείνη την εποχή πολύ συχνά τη συνταγή την έφερε η μητέρα μου όταν είχε κάνει ένα ταξίδι στην Ξάνθη στην αδερφή της το έφτιαχνα και εγώ που ήταν μικρά τα παιδιά μου και το τρώγανε πάρα πολύ τώρα πού το ξαναθυμήθηκα το έφτιαξα το έχω κρυμμένο στη σοφίτα και κατεβάζω κάθε μέρα μετρημένα κομμάτια γιατί αλλιώς θα γίνει χαμός η αιτία που το ξαναθυμήθηκα είναι γιατί είναι επιθυμία της μητέρας μου μου είπε φτιάξε με από κείνο το γλυκό της θείας μαρίκας
Εκτέλεση
Η μέτρηση των υλικών γίνεται με φλυτζανάκι του καφέ και θα ξεκινήσω να σας πω τα υλικά σύμφωνα με τη σειρά που θα τα χτυπήσω στο μπολ. Αυγά, ζάχαρη, ηλιέλαιο, βανίλιες, σιμιγδάλι ψιλό, γάλα, μπέκιν, αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Εγώ το ψήνω στο ταψί του φούρνου βάζω λαδόκολλα από κάτω ψήνετε για 30 λεπτά μετά το αφήνω να κρυώσει εντελώς και το κόβω μερίδες.
Για το σιρόπι
Βάζω σε μια κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη και την φλούδα από λεμόνι τα βράζω για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού φυσικά. Σβήνω το μάτι και προσθέτω το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια.
Ετοιμάζω σε ένα βαθύ πιάτο ινδοκάρυδο βουτάω μέσα στη σοκολάτα τα κομμένα κομμάτια του κέικ και τα ρίχνω στο ινδοκάρυδο και τα τυλίγω. Καλή σας επιτυχία και αρέσει σε όλους μικρούς και μεγάλους.
Η συνταγη ειναι της Κωνσταντινιά ΠΚ
Πατήστε εδώ και ελάτε στην πιο όμορφη παρέα με συνταγές για παιδιά και όχι μόνο