Λαχταριστό νηστίσιμο κέικ, χωρίς αυγά και βούτυρο!
Μία συνταγή για ένα πανεύκολο, ελαφρύ και πεντανόστιμο κέικ , για το οποίο θα
χρειαστείτε:
1 φλ. ζάχαρη,
3/4 φλ. καλαμποκέλαιο,
1½ κουτ. σούπας ξίδι,
1½ κουτ. σούπας κονιάκ,
1 βανίλια,
1 πρέζα αλάτι,
ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού,
1 κ.γλ. σόδα,
1 φλ. νερό,
1/2 φλ. κακάο,
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
250 γρ. κουβερτούρα
Για την εκτέλεση της συνταγής, ακολουθείστε απλώς τις οδηγίες
Βάλτε σε ένα μπωλ ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατέψτε πολύ καλά με κουτάλι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέστε το νερό.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και ρίξτε τα στο μείγμα. Ανακατεψτε με κουτάλι.
Αδειάστε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
Ψήστε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Αφήστε το να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα ξεφορμάρετε και το γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα!
igastronomie.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Έπεσε ασανσέρ στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας
- Άγιος Έρωτας: Αυτό το παιδί θα είναι η καταστροφή μας – Ο Παύλος προσπαθεί να πείσει την Χριστίνα να μην το κρατήσει
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές